BLIR DEN UTSATT?: I helgen starter Premier League i England. Wayne Rooney og Manchester United skal i utgangspunktet spille bortekamp mot WBA, men nå er det fare for at enkelte av rundens kamper kan bli utsatt. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
BLIR DEN UTSATT?: I helgen starter Premier League i England. Wayne Rooney og Manchester United skal i utgangspunktet spille bortekamp mot WBA, men nå er det fare for at enkelte av rundens kamper kan bli utsatt. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

- Vi venter med stigende uro på klarsignal fra England

TV 2 spent før Premier League-avgjørelse torsdag.

(Dagbladet): Lørdag starter Premier League-sesongen, men etter at uroen i England har eskalert i løpet av de siste dagene er det usikkerhet rundt flere kamper.

Spesielt lagene med tilhørighet til London vurderes om de kan spilles normalt. Det gjelder Tottenham, Queens Park Rangers og Fulham.

I natt har uroen spredd seg til flere av de største byene i England, og blant annet Manchester er rammet.

TV 2 skal i utgangspunktet sende syv Premier League-kamper lørdag. Fire av disse blir sendt på Premier League-kanalen, og tre på TV 2 Sumo.

Nå frykter sportsredaktør i TV 2 Vegard Jansen Hagen at kanalen må sende noe annet enn seriestarten fra England.

I MANCHESTER: Politiet pågriper en person etter bråk i Manchester. I løpet av natta har opptøyene spredd seg til flere store engelske byer. Foto: EPA/Dave Thompson/PA
I MANCHESTER: Politiet pågriper en person etter bråk i Manchester. I løpet av natta har opptøyene spredd seg til flere store engelske byer. Foto: EPA/Dave Thompson/PA Vis mer

- Vi venter med stigende uro på et klarsignal. Vi følger situasjonen nøye og har jevnlig kontakt med våre samarbeidspartnere. I utgangspunktet skal fire-fem mann reise til England før helgen, men vi sender ingen dit dersom det er fare for sikkerheten, sier Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Taper ikke penger
TV 2-sjefen sier at kanalen ikke taper betydelig med penger på en eventuell utsettelse fordi det kun er folk som abonnerer på kampene som har tilgang, og at disse også vil ha mulighet til å se den utsatte runden senere.

- Vi taper lite i kroner og øre på en utsettelse, men det vil selvsagt være synd for folk som har gledet seg til seriestart. Likevel må vi akseptere at sikkerheten står i fokus, sier han.

Det engelske fotballforbundet (FA) vil torsdag avgjøre hvorvidt første serierunde til helgen skal utsettes.

- London mest alvorlig
Selv om situasjonen i Londons gater var dempet kraftig tirsdag kveld, brøt det ut opptøyer i Birmingham og Manchester.

- Vi er i kontinuerlig dialog med de London-baserte klubbene, politiet og myndighetene om gjennomføringen av de kommende ukers kamper i hovedstaden, heter det i en uttalelse fra eliteserien og fotballforbundet i England ifølge NTB.

- De opplysningene vi sitter med gir ikke grunn til å tenke at noen kamper utenfor London vil bli berørt, står det videre.

SPENT: TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
SPENT: TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

Landskampen mellom England og Nederland, som var planlagt spilt på Wembley stadion i London onsdag, ble avlyst. Også kampen mellom Ghana og Nigeria, som skulle vært spilt i Watford tirsdag, ble avlyst.

Også flere ligacupkamper med londonlag involvert, er blitt utsatt som følge av opptøyene.