- Vi vet at de er det beste laget i verden

Fabregas skryter av moderklubben før møtet i morgen.

NY SJANSE: Arsenal og Cesc Fabregas ble slått ut av Barcelona i Champions League i fjor. I morgen får de en ny mulighet mot Carles Puyol og lagkameratene hans.Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
NY SJANSE: Arsenal og Cesc Fabregas ble slått ut av Barcelona i Champions League i fjor. I morgen får de en ny mulighet mot Carles Puyol og lagkameratene hans.Foto: Adrian Dennis, AFP/ScanpixVis mer


Arsenal klarte 2-2 hjemme mot Barcelona i fjor, men ble knust 1-4 i returkampen. I morgen møtes klubbene igjen.

Arsène Wenger, Arsenals manager, beundrer måten Barcelona spiller på. Spørsmålet er om hans unge mannskap kan hamle opp med det de fleste omtaler som verdens beste klubblag.

- Vi vet at de er det beste laget i verden. Dette blir en stor oppgave for oss, men vi skal gjøre vårt beste, sier Arsenals Cesc Fàbregas.

Han forlot Barcelona som 16-åring og er London-lagets viktigste spiller. I fjor ble Arsenal slått ut av Barça i kvartfinalen. Nå spiller lagene om en plass i nettopp kvartfinalen i mesterligaen.

- Det er vanskelig å lære av dem. For de er et så godt lag og har så mange spillere som kan utgjøre en forskjell. De var briljante i fjor, mener Fabregas, som ofte blir koblet til gamleklubben.

Wenger forsøker på sitt vis å gjøre Arsenal til et Barcelona-inspirert lag. Franskmannen er svak for spillere som har tekniske kvaliteter, fin touch, hurtighet og evnen til å bedrive et avansert, komplisert og imponerende pasningsspill.

Har vokst Problemet i fjor var at Barcelona-spillerne var så mye bedre til akkurat det. I den første kampen endte det 2-2, men spanjolene ledet 2-0 i London før «Gunners» våknet. I returkampen drev Lionel Messi gjøn med Arsenal. Argentineren scoret alle fire målene i 4-1-seieren på Nou Camp.

- I førsteomgangen ga vi Barcelona for mye respekt. Heldigvis slapp vi unna (med uavgjort), erindrer Wenger.

Det hjalp lite. På spansk jord kunne ikke engelskmennene gjøre stort. Wenger vet at mye av nøkkelen til avansement ligger i en god hjemmekamp onsdag.

- Spørsmålet når vi spiller på Nou Camp blir «om vi vil forandre måten vi spiller på», men her hjemme skal vi spille på egne styrker. Vi skal prøve å angripe motstanderen, sier Wenger.

- Vi har vokst siden i fjor. Det er viktig at vi har troen på egne ferdigheter, legger 61-åringen til.

Farligere? Samir Nasri spiller neppe etter hamstringproblemene, men midtbanespilleren Jack Wilshere er ventet å få sin hittil tøffeste oppgave i klubbfotballen.

Barcelona sto med 16 strake seirer i serien før helgens 1-1 mot Sporting Gijon. Spanjolene snakker positivt om Arsenal, men vet at de har et mentalt overtok.

- Arsenal er et fantastisk lag og blir en tøff motstander med mange gode spillere. Kanskje er de farligere i år, sier angriperen Pedro.

(NTB)

FANGET: Spania-keeper Pepe Reina er mikrofonstativ og hjelpemann for Barcelona-stopperne Gerard Pique (bak) og Carles Puyol mens de tvinger på Cesc Fabregas en Barcelona-trøye under de spanske VM-feiringene i Madrid. Fabregas ble værende i Arsenal. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
FANGET: Spania-keeper Pepe Reina er mikrofonstativ og hjelpemann for Barcelona-stopperne Gerard Pique (bak) og Carles Puyol mens de tvinger på Cesc Fabregas en Barcelona-trøye under de spanske VM-feiringene i Madrid. Fabregas ble værende i Arsenal. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix Vis mer