PÅ VEI TIL TRENING:  Vålerenga-spilleren, her Nicolai Høgh (f.v.), Herman Sørby Stengel og Michael Langer på vei til dagens treningøkt. Foto: Thomas Haarstad
PÅ VEI TIL TRENING: Vålerenga-spilleren, her Nicolai Høgh (f.v.), Herman Sørby Stengel og Michael Langer på vei til dagens treningøkt. Foto: Thomas HaarstadVis mer

- Vi vet at klubben sliter. Vi har vært gjennom en tung prosess

VIF-spillerne snakker ut om økonomiproblemene.

VALLE (Dagbladet): Vålerenga-spillerne hadde i dag sin første trening etter dagens oppslag i Dagbladet (krever plussinnlogging). Der kom det fram at klubben har store økonomiske problemer.

- Det er en reell fare for at klubbens toppfotballsatsing er borte kartet om ett år, sier daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes til Dagbladet.

Krisemøte I dag innkalte klubben til et møte. Der kommer Vålerenga-ledelsen til å legge fram den økonomiske situasjonen til sine supportere, skriver VIF-fotball.

 - Det er for våre frivillige medlemmer og Klanen. Det er et informasjonmøte hvor vi ønsker å forklare dagens oppslag til våre tilhengere, sier Sandnes til Dagbladet.

Er det en pengeinnsamling også?

- Nja. Vi kommer til å få en del spørsmål og en del innspill på hvordan vi skal jobbe for å få inn mer penger. Den aksjonen som er i gang (kronerulling hos supportere) er helt klart et av temaene.

- Tung prosess Spillergruppa måtte gjennom en tøff kamp i vinter. Det endte med lønnskutt. Igjen ulmer det i klubben, men spillerne Dagbladet snakket med på dages trening på Valle, forteller at de bare har fokus på det sportslige.

- Vi vet at klubben sliter. Vi har vært gjennom en tung prosess i vinter med lønnskutt og hele pakka.  Vi begynner å bli vant til det, men det er ikke hyggelig, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.

30-åringen har likevel bare fokus på det sportslige.

 MATPAUSE:  Kristofer Hæstad og Daniel Fredheim Holm etter dagens trening på Valle. Her er de på vei for å ta en matbit. Foto: Thomas Haarstad
MATPAUSE: Kristofer Hæstad og Daniel Fredheim Holm etter dagens trening på Valle. Her er de på vei for å ta en matbit. Foto: Thomas Haarstad Vis mer

- Det er ikke mye vi kan gjøre. Vi må fokusere på det sportslige. Økonomi-folket må styre  med det, vi kan ikke blande oss inn, sier Hæstad.

Den tidligere landslagsspilleren får støtte hos resten av gruppa.

- Vi er blitt informert og har fått beskjed om å bare fokusere på det vi kan: Spille bra. Vi prøver å legge det det fra jul bak oss. Da hadde vi en runde, og ble enige om å ta lønnskutt og se framover.  Nå konsentrerer vi på det sportslige, og kan ikke gjøre noe annet enn å fortsette med det, sier VIF-veteran Morten Berre til Dagbladet. 

Ikke redd for jobben Det samme sier Daniel Fredheim Holm. Han var i dag i trening for første trening siden nakkeskaden mot Sarpsborg.

- Vi har visst om situasjonen. Vi får vite hvordan det ligger an, og vet det er problemer. Men for oss som spillergruppe så er jeg helt sikker at vi  må fokusere på det vi kan gjøre. For det første er det det som er jobben vår.  For det andre kan det hjelpe på den økonomiske biten på lang sikt, sier Fredheim Holm.

Men det er ikke sikkert det fortsatt blir jobben om det fortsetter sånn?

- Jeg har ikke tenkt sånn. Det blir dumt å for meg å tenke på det når vi er midt oppi en sesong som vi har startet bra og kan gjøre det bra, sier Fredheim Holm.

Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn er i samme båt:

- Hvis vi presterer bra blir det lettere for klubben å hente sponsorer og støttepartnere.  Vi har hatt en god start på sesongen, så for oss er ikke det noe tema. Vi må gjøre jobben så godt vi kan på banen, sier Kongshavn.

Tror på spillergruppa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke redd for at spillergruppa skal miste fokuset:

- De er godt informert om det. Alle vet hvordan situasjonen er og har vært i Vålerenga. De ønsker å bidra så det skal bli en trygg arbeidsplass.  Vi tar det veldig seriøst, men vi trenger mye hjelp for å komme over denne kneika her, sier Rekdal til Dagbladet.