SETTER STANDARDEN: Justyna Kowalczyk er den de norske jentene først og fremst skal måle krefter mot i dag.Foto: EPA/FILIP SINGER
SETTER STANDARDEN: Justyna Kowalczyk er den de norske jentene først og fremst skal måle krefter mot i dag.Foto: EPA/FILIP SINGERVis mer

- Vi vet hun er råsterk

I Bjørgens comeback er det Kowalczyk som er favoritt.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Når Marit Bjørgen gjør comeback i skisporet klokka 11.15 i franske La Clusaz i dag, er de fleste øyne rettet mot duellen mellom Bjørgen og polske Justyna Kowalczyk.

Men bak dem lurer en annen jente som gjerne vil ha et ord med i laget. Therese Johaug har hvilt seg i konkurransehumør etter Tour de Ski og er veldig klar for å vise seg fram nå som alle de beste er på plass igjen.

- Det skal bli moro å konkurrere igjen. Jeg kjente påkjenninga etter Tour de Ski, men nå skal det bli godt med en konkurranse igjen, sier Johaug til Dagbladet.

Kynisk
I touren forsvant Kowalczyk i front på de klassiske etappene. Det kan fort skje i dag også, selv om det har kommet endel snø i natt og føret er ganske tungt.

- Det er viktig å gå litt kynisk i dag. Jeg vet Kowalczyk er råsterk på slutten, så jeg tror det kommer til å å fort på den andre og tredje runden, sier Johaug.

På dagens ti-kilometer klassisk fellesstart går jentene tre runder, og ingen av de norske jentene kommer til å tråkke til fra start. Mest fordi Kowalczyk er så sterk i klassisk.

Mange om beinet
- Jeg kommer ikke til å kline til fra start, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Bjørgen skal først og fremst teste kroppen etter det 49 dager lange konkurranseavbrekket, men forventer å være med å prege løpet.

Og for de av dere som tror Kowalczyk kommer til å rykke rett fra og avgjøre løpet på de første rundene, kan landslagstrener Egil Kristiansen berolige med følgende ord før fellesstarten klokka 11.15:

- Kowalczyk går fryktelig fort, men det vet vi at flere andre kan gjøre også, sier han med et lurt smil.