FIKK NY SJANSE: Uruguay var på vei ut av VM da Ghana fikk straffe i sluttsekundene av andre ekstraomgang. Gyan misset, kampen gikk til straffer, og til slutt kunne Diego Forlan (nummer to fra venstre) og lagkameratene feire plassen i semifinalen mot Nederland, som spilles i kveld. Foto: Rodrigo Arangua, AFP/Scanpix
FIKK NY SJANSE: Uruguay var på vei ut av VM da Ghana fikk straffe i sluttsekundene av andre ekstraomgang. Gyan misset, kampen gikk til straffer, og til slutt kunne Diego Forlan (nummer to fra venstre) og lagkameratene feire plassen i semifinalen mot Nederland, som spilles i kveld. Foto: Rodrigo Arangua, AFP/ScanpixVis mer

- Vi vet hvordan vi skal spille mot lag som Nederland

Forlan har en plan.

|||
Følg semifinalen Uruguay - Nederland direkte klokka 20.30

(Dagbladet): I kveld spilles den første semifinalen i VM i Sør-Afrika. Uruguay er det eneste semifinalelaget fra utenfor Europa, og søramerikanerne må overraske om de skal ta seg til finalen.

- Alle vet at Nederland er et fantastisk lag med noen verdensklassespillere, spesielt offensivt. De er solide bak også, og alle er gode med ballen. Det gjør det til en enda vanskeligere kamp for oss, sier Uruguay-kaptein Diego Forlan til Fifa.com.

Men selv om de er i utfordrerposisjon, går de til oppgaven med en klar plan og tro på egne sjanser. Nøkkelen er å møte motstanderen med respekt og ydmykhet, mener Forland.

KYNISK, JAVISST: Men Luis Suarez gjorde det eneste han kunne gjøre for å hindre Uruguay i å bli sendt ut av VM. I kveld er han suspendert. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix
KYNISK, JAVISST: Men Luis Suarez gjorde det eneste han kunne gjøre for å hindre Uruguay i å bli sendt ut av VM. I kveld er han suspendert. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi må fortsette å gjøre det vi har gjort så langt. Vi har hatt respekt for alle motstanderne våre, og vil ikke gjøre noe unntak nå. Vi vet hvordan vi skal spille mot lag som Nederland også, og du må være klar for oppgaven - uansett om det blir 90 eller 120 minutter. Laget er utvilsomt klar for denne kampen.

- Trodde vi var ute Uruguay sikret semiplassen på straffer mot Ghana etter at Luis Suarez instinktivt ofret seg og handset på streken i sluttsekundene i andre ekstraomgang - og Asamoah Gyan skjøt straffesparket i tverrliggeren.

Forlan turte knapt å se på, for han var sikker på at VM var over for Uruguay.

- Tanken på å ha jobbet så hardt bare for å ryke ut i det 120. minuttet var for mye til å tåle. Jeg gjemte hodet i drakta, for jeg var sikker på at vi var ute. Da så jeg ballen traff tverrliggeren kunne jeg ikke tro det, og enda mindre da jeg så den falt ned bak målet, sier spissen.

- Glad han hjalp laget Suarez har fått mye kritikk for den kyniske redningen, men Uruguay kan takke ham for en sjanse til å ta en finaleplass for første gang siden de ble verdensmester i 1950.

- Suarez er glad fordi han hjalp laget, men trist fordi han går glipp av semifinalen. Både han og Jorge Fucile reagerte instinktivt på målstreken, og visste at de ville bli utvist om de tok ballen med hendene. Men Luis ga oss en ny sjanse, og vi grep den, sier Forlan.

FULLTREFF: Diego Forlan (ikke i bildet) setter inn utlikningen for Uruguay på frispark. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix
FULLTREFF: Diego Forlan (ikke i bildet) setter inn utlikningen for Uruguay på frispark. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix Vis mer

Vinneren av kveldens semifinale møter vinneren av Spania og Tyskland, som møtes i morgen kveld, i VM-finalen søndag. Taperne spiller bronsefinale på lørdag.

Følg semifinalen Uruguay - Nederland direkte klokka 20.30