EN VILL EN: John Arne Riise jublet vilt og uhemmet sammen med 
matchvinner og kaptein Oddbjørn Lie da fløyta gikk for 90 lange minutter 
på Aspmyra.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
EN VILL EN: John Arne Riise jublet vilt og uhemmet sammen med matchvinner og kaptein Oddbjørn Lie da fløyta gikk for 90 lange minutter på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

- Vi vet media er glad i å omtale John Arne. For oss er han bare en av gutta

Hemningsløst glad John Arne Riise jublet med matchvinner Lie etter tre poeng i Bodø.

• Glimt - Aalesund 0-1 (0-1)

BODØ (Dagbladet): Dommer Espen Eskås hadde ikke engang blåst ferdig, da John Arne Riise startet sin seiersdans.

35-åringen jublet som hadde han sendt et matchvinnende langskudd i krysset, for Liverpool, på Anfield.

Men han befant seg på Aspmyra i Bodø, og han hadde ikke engang scoret sjøl.

Vil fortsatt ikke snakke Men gleden over endelig å være med å bidra for Aalesund, å vinne en Tippeliga-kamp i åttende forsøk, å selv spille en høyst respektabel kamp - faktisk også notere seg for en slags målgivende pasning - fikk gleden til å renne over i Riise-begeret.

Riise selv har forlenget sin mediepause.

Han ville ikke si noe til Dagbladet da han etter kampen - og en deilig halvtime i garderoben - inntok spillerbussen bærende på ei pizzaeske og sin mobiltelefon.

Han sa bare "Nope", men la til et «Takk!» da vi gratulerte med tre poeng.

Og så smilte han litt, mens han vendte oppmerksomheten tilbake mot mobiltelefonen.

Scoret i sin 58. kamp Matchvinner Oddbjørn Lie hadde aldri scoret i Tippeligaen. Men i sin 58. kamp på øverste nivå banket midtstopperen ballen kontant i mål allerede etter åtte minutter.

Etter et frispark av - hvem andre enn John Arne Riise.

- Min prioritet som midtstopper er å holde nullen. Men selvfølgelig smakte det godt å score. Særlig fordi målet ga oss tre poeng og ble avgjørende, sa Oddbjørn Lie til Dagbladet.

28-åringen, som også er lagets kaptein, la til:

- Det var dødball, og derfor var jeg med fremover. John Arne løfter ballen inn i feltet, det blir litt klabb og babb, og så detter ballen ned til meg. Jeg banker til på direkten.

- Fortjent?
- Ikke målt etter ballinnehav og trøkk, der skal jeg innrømme at Glimt var overlegne. Glimt hadde vel også de fleste sjansene, men vi stod imot, og hadde sjøl noen kontringer som kunne gitt 2-0.

- Du jublet heftig med John Arne Riise da kampen var over?

- Vi jublet for en stor lagseier, og denne gang var John Arne del av den. For oss er han bare én av gutta. Men vi vet jo at media er veldig glad i å omtale ham. Han er en stor profil i Tippeligaen, så det er vel naturlig.

- Var kamprusten - Hvor vanskelig har denne våren vært for John Arne?

- Han var litt kamprusten da han kom til oss. Ikke i toppform. Han har brukt tida til å komme i form. Det er helt naturlig. Nå er han der. I dag la han ned en stor innsats, og det samme gjorde vi andre.

- Forsvarer han en plass på laget nå?

- Det er Trond (Fredriksen - trener, red.) som tar ut laget. Hvis John Arne er god nok, så spiller han. I dag var han god på midtbanen vår.

- Hvordan takler dere at én spiller får så mye fokus, på godt og - i den seinere tida - mest på vondt?

- Vi takler det fint. Vi trener og står på, og merker ikke så mye av medietrøkket rundt John Arne. Selv er han jo vant til det.

Skuffet EM-keeper Glimt-keeper Hannes Halldorsson (32) var en dypt skuffet mann etter kampen. 200-årsjubileet til Bodø by og 100-årsjubileet til Glimt skulle krones med tre poeng foran 7.500 fotballfans.

- Dette var ekstremt skuffende. Jeg har ikke vært så skuffet siden jeg kom til Bodø. Byen og stadion var kledt til fest, og vi ville betale tilbake. Gi publikum en fotballfest. Alt lå tilrette for å skape et stort fotballminne for folk. Men så sviktet vi på det viktigste i fotball - å score mål.

Halldorsson, som er Islands førstevalg i mål når EM starter om 19 dager, stod en god kamp sjøl. Og hadde et par potensielle matchvinner-redninger. Men det hjalp ikke:

- Vi var veldig gode helt frem til deres mål. Skapte mange farligheter inne i deres 16-meter. Men fikk ikke ballen i mål.

- Du er klar for EM?

- Ja, jeg føler meg i god form, det har gått bra i hele vår.

Hannes Halldorsson og Glimt har to kamper til før EM-eventyret starter: Hjemme mot Haugesund i cupen på onsdag, og borte i serien mot Viking neste søndag.

Deretter venter Ronaldo og Portugal for islendingen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.