- Vi vet sikkert enda mindre enn dere gjør

Vålerenga startet jubileumsåret uten hovedtrener.

VALLHALL (Dagbladet): Vålerenga-spillerne møttes i dag til årets første trening. Den fant sted inne i Vallhall, og ble innledet med et spillermøte der de ble informert om statusen i trenerspørsmålet: Det blir enten Kjetil Rekdal eller Jan Jönsson.

Mer aner egentlig ikke spillergruppa.

- Vi vet jo sikkert enda mindre enn dere gjør. Jeg har fått noen SMS-er og telefoner i løpet av ferien fra journalister som vet ganske mye mer enn hva jeg gjør. Vi er selvfølgelig spente. Det står mellom to kandidater, og vi i spillergruppa synes det er to veldig gode navn. Begge to kan skape gode resultater med klubben, men det blir gøy å se hvem det blir til slutt, sier Kristofer Hæstad, som bar kapteinsbindet under Martin Andresens ledelse sist sesong.

Morsom periode André Muri kom til Vålerenga foran 2005-sesongen, det året Kjetil Rekdal ledet Oslo-klubben til seriegull.

- Det var en morsom opplevelse å komme hit da. Rekdal var dyktig, krevde disiplin, fikk veldig bra resultater. Og det var en veldig morsom periode å spille fotball, sier Muri til Dagbladet.

Men også han mener Jan Jönsson kan gjøre en god jobb i Vålerenga.

- Jönsson kjenner jeg ikke like godt, men jeg har et veldig godt inntrykk. Han har masse å tilføre han også, masse bra resultater og erfaring. Så uansett hvem det blir, dette er to tungvektere med hauger av fotballkunnskap, så dette blir sikkert bra.

Morten Berre har også vært på Valle siden Kjetil Rekdals forrige regjeringstid.

- Han er en veldig god kandidat, jeg er sikker på at de finner en god løsning på det. Jönsson er også en god kandidat, sier Berre.

Godt fotballhode Kristofer Hæstad ønsker ikke å sette de to trenerne opp mot hverandre.

- Det eneste jeg kan si, er at det er to trenere som har hatt gode resultater med sine respektive klubber. Reka har gjort veldig mye i Aalesund med ganske knappe ressurser, så det er ikke tvil om at han har et godt fotballhode. Jönsson hadde jo en fantastisk tid i Stabæk og har også tatt medaljer med Rosenborg, så det er klart at det er to gode navn de har på blokka nå.

André Muri er også forsiktig med å velge mellom de to.

- Nei, jeg er glad jeg ikke skal ta den avgjørelsen, for jeg synes begge er gode kandidater, sier han.

Utviklerne ledet trening Selv om toppsjefen ikke er på plass, har Vålerenga rutinerte folk i støtteapparatet allerede. Utviklingssjef Andrea Loberto ledet dagens trening sammen med spillerutviklerne Kaz Sokolowski og André Bergdølmo og keepertrener Gjermund Østby.

- Vi har et trenerteam på plass som forhåpentligvis skal bli her, så vi har kontroll så langt. Så får vi se om vi har lagt det godt nok til rette for han som kommer om en dag eller to, sier Bergdølmo.

Han håper og tror han får fortsette i jobben uansett hvem som blir ansatt.

- Det er dyktige trenere begge to. Begge har hatt lag som de har vunnet med. Jeg kjenner begge to, men uten å ha vært i trenersammenheng med dem, sier Bergdølmo.