- Vi vil aldri selge Henry

Dennis Bergkamp scoret og sikret tre nye poeng til Arsenal. Men serielederen måtte kjempe hardt for poengene mot Blackburn.

Etter en farlig sjanse til Blackburn i åpningsminuttene tok Arsenal grep på hjemmebane. Kolo Toure serverte Bergkamp scoringen på fat med et flott innlegg etter 11 minutter. Nederlenderen fikk ballen ganske alene og skjøt frekt mellom nærmeste stolpe og keeper.

Arsenal styrte spillet og kom til flere sjanser i første omgang. Pires var nær ved å legge på til 2- 0 med et knallhardt skudd i stanga etter 29 minutter. Bergkamp var igjen sentral med innlegget til Pires. I tillegg var Thierry Henry i storslag med mange gode innlegg, lekre finter og skudd.

Ikke til salgs

Chelseas eier Roman Abramovich skal ha bydd hele 50 millioner pund - nær 600 millioner kroner - for Henry, men Arsenal vil ikke selge spissjuvelen.

- Beskjeden vi har sendt ut er at Thierry ikke er til salgs. Han ønsker ikke å reise, vi vil aldri selge og han har kontrakt til 2007, sier viseformann David Dein.

Arsene Wenger skryter stort av spissen sin, som i dag får vite om han blir kåret til årets spiller i verden.

- Henry fortjener virkelig å være nominert til årets spiller. Det er fantastisk godt gjort å være blant de tre øverste på den lista, sier Wenger, som også er fast bestemt på å beholde spissen.

- Målet for en klubb er ikke å ha penger i banken, det er å ha et godt lag på banen. Det er fullstendig tåpelig å tro at vi vil sende Henry til Chelsea, sier treneren til BBC.

Vinne er viktigst

I andre omgang stoppet spillet til Arsenal opp. Det ble veldig lite bevegelse og altfor passivt med få mann fram i angrep.

Spillerne innrømmet at spillet i går ikke var det beste, men er mest opptatt av poengene.

- Å vinne er det viktigste, sier Kolo Toure.

- Det var en veldig tøff kamp og Blackburn tvang oss til å jobbe. Men det som teller er at vi vant og at vi topper tabellen.

Arsene Wenger var imponert over gjestene.

- Blackburn spilte godt og imponerte meg. De ga seg ikke, men heldigvis var forsvaret vårt strålende i andre omgang, sier Arsenal-sjefen.

Blackburn-sjef Gramen Souness var godt fornøyd med innsatsen gutta hans viste.

- Jeg tror ikke mange andre lag har kommet hit og hatt så mye av spillet som vi gjorde. Vi viste at vi kan spille fotball med de beste. Fortsetter vi sånn går det bra med oss, sier Souness.

Men dårlig spill til tross, det ble tre nye poeng til Arsenal, som klarte det som kjennetegner en serieleder: De tar tre poeng også på en dårlig dag.

KAMPFAKTA

Premier League

Arsenal- Blackburn 1- 0 (1- 0).

Mål: 1- 0 Dennis Bergkamp (11).

JUBELGUTTER: Dennis Bergkamp scoret målet da Arsenal slo Blackburn. Kolo Toure sto for innlegget og gratulerer nederlenderen sammen med Thierry Henry (t.h.).