- Vi vil bli verdens beste lag

GARMISCH (Dagbladet): De åtte norske hoppukedeltakerne har ett felles nyttårsønske, nemlig å bli verdens beste hopplandslag.

De personlige ønskene varierer.

Lars Bystøl (24) fra Voss har størst ambisjoner.

- Nyttårsønsket mitt er å slå til i Garmisch 1. januar, greie å holde fokus og jobbe beinhardt for å bli verdens beste skihopper. Det skal jeg klare, sier hoppukedebutanten til Dagbladet.

Henning Stensrud (25) fra Hurdal har for lengst rakettene klare til kveldens feiring i Garmisch.

- Ønsket mitt er å hoppe like bra som rakettene jeg sender opp, og få en sinnssykt bra plassering 1. nyttårsdag. Ønske nummer to er at nyåret blir bedre enn det gamle, sier Stensrud.

Roar Ljøkelsøy (26) fra Orkdal er norsk hoppukeveteran med ti deltakelser i verdens tøffeste hoppkonkurranse.

- Foruten et sterkt ønske om å bli verdens beste lag, jakter jeg på den første individuelle seieren i verdenscupen. Et annet nyttårsønske er å forbedre meg litt for hver dag, både som person og skihopper, sier Ljøkelsøy.

Sigurd Pettersen (22) ønsker seg snø og kuldegrader i de tre gjenstående hoppukerennene i Tyskland og Østerrike.

- Grønn vinter er ingen ordentlig vinter. Selv har jeg aldri opplevd maken til sommerføre vinterstid. Et realistisk nyttårsønske er å gjøre det skikkelig bra i Innsbruck 4. januar. Bergisel-bakken er helt etter mitt hjerte. Det var også der jeg gjorde det best i årets Sommer Grand Prix, sier hoppukedebutanten fra Rollag & Veggli.

Bjørn Einar Romørens (21) nyttårsønske er å få bort knockoutsystemet i hoppuka.

- Dagens regler er urettferdige, og bør gjøres om. Selv ble jeg slått ut i Oberstdorf, til tross for at jeg hadde det 18. beste hoppet i første omgang. Andre nyttårsønsker er mindre regn, at vi fortsetter framgangen og ikke skader oss. Spesielt viktig er det å være frisk til VM og skiflygingen i Planica, sier Hosle-gutten.

Kim-Roar Hansen (18) har et sterkt ønske om å stabilisere seg i verdenscupen.

- Nyttårsforsettet mitt er å skjerpe meg på skolen. Jeg går i 3. idrettsklasse på Drammen videregående, og har ett og et halvt år igjen, sier hoppukedebutanten fra Lier.

Anders Bardal (18) fra Steinkjer pleier aldri å sette seg noen nyttårsforsetter.

- Det eneste ønsket mitt er å forbedre hoppingen, sier forrige vinters dobbelte norgesmester.

Tommy Ingebrigtsens (25) nyttårsønske er å komme med i morgendagens TV-renn i Garmisch.

- Det neste ønsket er å hoppe så greit at jeg blir blant de 15 beste. Samtidig håper jeg å bli frisk igjen. Jeg har vært sjuk siden jeg kom til hoppuka, og har et stort ønske om å bli bra igjen i bihulene, halsen og brystet til 1. nyttårsdag, sier verdensmesteren fra Byåsen.

Landslagstrener Mika Kojonkoski har to nyttårsønsker:

- At familien holder seg frisk, og at de norske hopperne er litt heldigere enn de var i åpningsrennet i Oberstdorf.

Assistenttrener Geir Ole Berdahl har også to ønsker:

- At vi får det beste hopplaget, og at Åge Hareide lykkes som trener i Rosenborg.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu har tre ønsker for det nye året:

- At jeg treffer færre apekatter i juryene, at jeg går ned noen gram og at jeg får se mange lange hopp av løperne våre i 2003.

HØYTFLYGENDE ØNSKER: Hoppukelaget, fra venstre: Bjørn Einar Romøren, Kim-Roar Hansen, Tommy Ingebrigsten, Anders Bardal, Henning Stensrud, Sigurd Pettersen, Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy.