DRØMMETREFF: Remi Johansen jubler etter å ha klinket ballen i krysset fra 25 meter, til 3-2-ledelse for Tromsø. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DRØMMETREFF: Remi Johansen jubler etter å ha klinket ballen i krysset fra 25 meter, til 3-2-ledelse for Tromsø. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Vi vil faen meg være med i gullkampen

Tromsø reiste seg mesterlig mot Stabæk.

Stabæk - Tromsø 2-4

(Dagbladet): Tromsøs gullhåp har fått seg en knekk de siste ukene, og tre poeng på Telenor Arena i kveld var nærmest en nødvendighet for å ikke slippe Molde altfor langt foran seg.

Det så mørkt ut da Stabæk snudde 0-1 til 2-1 i løpet av seks minutter mot slutten av 1. omgang, etter et kremmerhus av Johan Andersson og en måltyv-scoring av Palmi Palmason.

Men «Gutan» viste stor moral og vinnervilje - og reiste seg mesterlig etter pause.

- Det er ikke ofte jeg må bruke kjeft i pausen, men i dag fikk de en god dose. Måten vi opptrådte på i begynnelsen og slutten av omgangen var ikke akseptabelt. Vi har et kjempegodt lag, og da må vi vise det, sier trener Per-Mathias Høgmo til MAX.

- Grepene vi gjorde var å være mye tøffere på andreballen, og gjøre oss mye mer spillbare slik at Stabæk måtte løpe etter oss i stedet for motsatt. Det var de to grepene. I tillegg trakk vi Ruben (Yttergård Jenssen) litt lavere i de fasene hvor Stabæk hadde ballen.

OPPE I 12 SERIEMÅL: Mos jubler  etter 2-2 scoringen etter 60 minutter. Senere skulle han legge på til 4-2 med sitt 12. seriemål for sesongen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OPPE I 12 SERIEMÅL: Mos jubler etter 2-2 scoringen etter 60 minutter. Senere skulle han legge på til 4-2 med sitt 12. seriemål for sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Grepene fungerte slik de skulle:

Først utliknet Mostafa «Mos» Abdellaoue etter snaue timen, da han snek seg inn bak ryggen på Tor-Marius Gromstad og headet inn utlikningen fra Remi Andersens millimeterpresise innlegg.

Bare tre minutter senere fikk Johan Andersson sterk konkurranse i kampen om kveldens drømmetreff. Remi Johansen kombinerte med Magnus Andersen, avanserte noen meter før han prøvde lykken fra 25 minutter. Ballen brettet seg rundt vrista og suste inn bak Jon Knudsen, som ikke var i nærheten å få hånda på skuddet.

Stabæk kjørte på framover i jakten på utlikning, og hadde et par gigangtsjanser, som da Gilles Ondo fikk skyte fra kloss hold etter herlig forarbeid fra Bjarni Eiriksson. Men Mika Koppinen var reddende engel på streken, og forhindret 3-3.

I stedet fjernet Mos all tvil om hvor poengene skulle havne med sitt andre mål for kvelden, og tolvte for sesongen, etter 82 minutter.

Ruben Yttergård Jenssen fikk ballen helt ute på høyresida, men i stedet for å lempe ballen på måfå inn i feltet, løftet han blikket og så en umarkert Mos like utenfor 16-meteren. Den utlånte VIF-spissen fikk ballen der han ønsket, og hamret inn 4-2 med en knallhard markkryper.

SNUDDE 0-1 TIL 2-1: Men etter pause var det bråstopp for Stabæk. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SNUDDE 0-1 TIL 2-1: Men etter pause var det bråstopp for Stabæk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Thomas Drage, som hadde en stor kamp på Tromsøs venstreside, svarer enkelt og greit på spørsmål om hva seieren betyr:

- Vi er med i gullkampen.

Han trekker imidlertid fram lagkamerat Hans Åge Yndestads peptalk, og ikke Høgmos tordentale, som den fremste vekkeren da de lå under til pause.

- Hans Åge kommer med kloke ord. Han sa: «Dette er siste sjanse i gullkampen». Det fikk alle til å tenke: «Vi vil faen meg være med». Og da kjørte vi på, sier han til MAX. 

Nå er Tromsø oppe i 39 poeng, fem mindre enn serieleder Molde.