Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil ha barn

Til tross for at de er erklært lesbiske, vil Camilla Andersen og Mia Hundvin stifte en liten kjernefamilie. Det berømte håndballparet har planer om å få barn sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i et intervju med livsstilsmagasinet Tjeck Magazine, at Camilla Andersen lufter planene om en familieforøkelse.

- Naturligvis skal vi da ha barn. Selv om Mia og jeg ikke har gjort oss veldig mange tanker om det, kan vi ikke forestille oss et liv uten barn.

- Om jeg selv skal være gravid på et tidspunkt? Tjaaa, lyder det fra Camilla Andersen.

Stolt av Mia

Den 2. juli ble de to håndballspillerne gift i all hemmelighet på Københavns Rådhus. Lørdagen etter sprakk nyheten og etter den tid har oppmerksomheten rundt Camilla og Mia vært kolossal.

- Vi inngikk partnerskapet i all stillhet, og det er egentlig en underlig følelse. Jeg er vill etter Mia og jeg er stolt over å være gift med henne. Og på den ene siden vil man gjerne rope det ut til hele verden, men på den andre siden gidder man ikke å se seg selv på forsiden av alle aviser, sier Camilla.

Lov mot barn

Camilla er i dag 27 år og kan ikke forestille seg et liv uten et barn. Men hun føler ikke en ekstremt stor trang.

- La meg si det på den måten; Jeg får ikke ømme bryster av å se et spedbarn, men jeg kan heller ikke forestille meg at jeg ikke skulle ha mitt eget barn. Det er så stort å forestille seg å få barn at det er veldig uvirkelig å prate om, sier Camilla.

Både hun og Mia er fullt klar over at den danske lovgivning setter opp noen alvorlige barrierer for deres ønske om å bli foreldre til et felles barn.

I 1997 nedstemte Folketinget et lovforslag om at lesbiske og enslige skulle ha rett til kunstig befruktning.

Sosialdemokratenes sunnhetsordfører, Yvonne Herløv Andersen, har imidlertid et nytt lovforslag om opphevelse av forbudet til behandling i Folketinget.

- Jeg synes ganske enkelt det er ufattelig at vi, i et opplyst samfunn som det danske, kan ha en underlig begrensning om at verken to jenter eller enslige jenter kan få barn.

- Det bekymrer oss ikke mye. Når vi vil ha barn, skal vi nok få det, sier Camilla til Tjeck.

Det er lenge siden Camilla fortalte verden at hun er lesbisk.

- Jeg kan simpelthen bare ikke forstå hvorfor andre mennesker synes det er så utrolig interessant at jeg er kjæreste med en annen pike. Jeg har alltid vernet om mitt privatliv og om min privatperson. Man ser meg for eksempel aldri i «Stjernetræf» eller «Jeopardy».

- Og ja, det har lenge vært kjent at jeg har hatt jentekjærester.

Første gang var vel under OL i '96, hvor det var en masse skriverier omkring Anja og meg. Jeg forstår bare ikke at det er så spennende for pressen, sier Camilla.

Fordommer

Hun vet det finnes en masse fordommer om homoseksuelle mennesker, og setter derfor visse begrensninger for seg selv.

- Jeg kunne aldri drømme om å provosere andre mennesker ved for eksempel å kysse i full offentlighet. Jeg har lært å avfinne meg med at noen mennesker ikke aksepterer at jenter kan være kjærester med jenter. Men det er ikke noe som har vært et problem for meg, sier hun.

Helt fram til gymnastida hadde hun guttekjærester. Ifølge Camilla er det ganske normalt for jenter i hennes situasjon.

- Det har betydd utrolig mye for meg at min familie alltid har bakket meg opp på dette punktet også, sier Camilla Andersen.

VIL BLI MØDRE: - Vi kan ikke forstille oss et liv uten barn, sier Camilla Andersen. I forgrunnen kjæresten Mia Hundvin.