- Vi vil ha gullet

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Vålerenga 2-0. Erik Nevland mener årets Viking-utgave er gode nok til å kjempe om gullet i årets Tippeliga.

- Ambisjonene mine er å vinne alt jeg stiller opp i, men det er litt urealistisk at vi skal vinne alt. Vi har ikke tapt på ni treningskamper, og samtidig scoret i alle, sier Erik Nevland til Dagbladet.

Viking har ikke tapt siden de fikk en smell med 2- 4 mot Lokomotiv Moskva på La Manga den 11. februar. Det er en god statistikk hvis vi også nevner at Viking har møtt Brøndby, Lyngby, Brann og Austria Wien.

Ni på rad uten tap

- Vi er gode nok til å ta opp kampen med Rosenborg, Brann og Stabæk om årets seriegull. Det er greit å ha det som et utgangspunkt, så får vi eventuelt justere målsetningen underveis, sier Erik, som selv brente to gode sjanser mot Vålerenga i går.

Tredje gangen satte han ballen kaldt og rolig forbi keeper Steinar Sørlie.

- Det var et bra innlegg fra Ben Wright. Hai Ngoc Tran var litt passiv og jeg scoret enkelt, sier Erik.

Han er enig i at Viking-spissene sliter med litt måltørke.

- Vi brente for mange sjanser, men det gjør ingenting så lenge andre spillere på laget klarer å sette ballen i nettet, sier Erik.

Flott scoring

Spissmakker Morten Berre sliter også med å sette ballen i nettet. To ganger rundet han Vålerenga-keeperen i går uten å score.

- Jeg er fornøyd med resultatet, men jeg burde nok scoret, sier Morten.

Det er trener Benny Lennartsson helt enig i.

- Det er ikke bra at Morten ikke scorer på klare målsjanser, men målet til «Nevi» var veldig flott, sier Benny.

Høy klasse

Vikings svenske trener fulgte kampen inne i en bil grunnet sin influensa. Bare en gang beveget han seg ut av bilen. Det var midtveis i andre omgang for å gi noen beskjeder til Viking-benken i en periode hvor Vålerenga presset på for å utlikne.

- Jeg er fornøyd med begynnelsen og slutten av kampen. Vi sleit litt vel mye innimellom, sier Benny.

Han mener Vikings styrke denne sesongen først og fremst er et solid forsvar.

- Vi har veldig høy klasse på backlinjen, sier Benny.

Det har han for øvrig helt rett i. Nykommer Toni Kuivasto fungerer ypperlig i spann med Hannu Tihinen, som har hevet seg flere hakk etter West Ham-oppholdet som endte uten kontrakt. Hannu scoret også Vikings første mål i går.

- Det var liksom mitt mål. Jeg fikk stå helt alene og skyte etter en corner, sier Hannu Tihinen.

GULL I BLIKKET: Erik Nevland er klar til å slåss for en plass helt i toppen av årets Tippeliga.