- Vi vil ha Snøhvit til å lede dem ut på Old Trafford

Celtic-sjefen tar ut sju «dverger».

• Direkte kl. 20.45: Manchester United - Celtic

(Dagbladet.no): Celtic-manager Gordon Strachan kommer ikke til Old Trafford som noen favoritt i kveldens Champions League-møte med klubben han spilte for på siste halvdel av 80-tallet.

Men på pressekonferansene er Strachan som vanlig uslåelig. I går ble han konfrontert med at laget hans er en gjeng småtasser. I en sannsynlig startellever er sju mann under seks fot (1,83 meter) høye.

- Vi forsøker faktisk å signere Snøhvit til å lede spillerne mine ut på Old Trafford, sier skotten ifølge The Independent.

Skummel motstand

Han mener United stiller i en annen klasse reint fysisk.

- Det er ikke bare Ferdinand og Vidic. Det er Fletcher som er en kjempe, Berbatov, Ronaldo kan hoppe, John O\'Shea er stor.

Strachan beskriver motstanden kort og godt som «skremmende».

DVERGER? Australske Scott McDonald (nummer 7) kan bli enslig spiss for Celtic borte mot Manchester United i kveld. Han er 1,73 høy. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
DVERGER? Australske Scott McDonald (nummer 7) kan bli enslig spiss for Celtic borte mot Manchester United i kveld. Han er 1,73 høy. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

- De har fart, kraft, høyde, ferdigheter og besluttsomhet. Ikke for å være spydig, men jeg vet ikke om noen av spillerne mine har dette.

Mangler spisskjempene

Strachan mangler sine faste spisser Georgios Samaras (1,93 m) og Jan Venegoor of Hesselink (1,91 m). På lørdag spilte Scott McDonald (1,73 m) som eneste spiss i borteseieren mot Inverness. Det kan bli løsningen også på Old Trafford i kveld.

Men de sju Celtic-«dvergene» har ingen sterk sak om de vil anklage sjefen sin for mobbing. Strachan selv er mindre enn dem alle sammen, med sine 168 centimeter.

Men svær i kjeften er Strachan som alltid. Han mener blant annet at det ville blitt lett match om det var han som spilte en-mot-en mot United-manager Alex Ferguson.

- Jeg er i bedre form enn ham, det er det ingen tvil om. Han var ingen god forsvarer, og jeg var en ganske god angriper, så det ville ikke vært noe problem. Så om det var ham mot meg i morgen, ville jeg vært veldig fornøyd. Men dessverre har han en masse verdensklasse-spillere med seg, sier Strachan.

Hviler Ronaldo?

Og ja, Ferguson har også problemer med laguttaket, men av en helt annen karakter enn Strachan. Han lurer for eksempel på om han skal putte inn Carlos Tevez på laget igjen. Wayne Rooney storspilte og Dimitar Berbatov scoret sitt første ligamål for klubben.

STORE GUTTER: Carlos Tevez er like høy som Celtic-spiss Scott McDonald. Her prøver han seg mot United-stopperne Nemanja Vidic (1,88) og Rio Ferdinand (1,89) under gårsdagens United-trening. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
STORE GUTTER: Carlos Tevez er like høy som Celtic-spiss Scott McDonald. Her prøver han seg mot United-stopperne Nemanja Vidic (1,88) og Rio Ferdinand (1,89) under gårsdagens United-trening. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Det er veldig vanskelig å avgjøre om jeg kan bruke alle tre sammen. Jeg tror det er mulig med en av dem tilbaketrukket, sier Ferguson ifølge Uefa.com.

Samtidig vurderer han å hvile Cristiano Ronaldo. Ferguson har fått tilbakemelding fra sin gamle assistent, nå Portugal-trener Carlos Queiroz, om at Ronaldo hadde trøbbel med den opererte ankelen da det kom to landskamper tett på hverandre sist uke.

- Carlos mener at Cristiano fortsatt sliter med å komme seg fra en lørdagskamp til onsdag. Jeg må se an denne kampen og det faktum at det er på en tirsdag og vurdere om vi skal sette inn Nani, sier Ferguson ifølge Press Association.

- Vi vil ha Snøhvit til å lede dem ut på Old Trafford
AKTUELL FOR CELTIC? Gordon Strachan hevder han har forsøkt å få Snøhvit til å lede spillerne hans ut på Old Trafford i kveld.
STØRST I KJEFTEN: Selv om han så vidt titter ut mellom mikrofonene er Gordon Strachan vanskelig å slå på pressekonferanser.