LEDER SERIEN: Sergio Aguero og Manchester City leder serien i England. Nå sier City-eieren at klubben prioriterer den engelske serien foran europacup-spill. Her i kamp mot Arsenal og Laurent Koscielny. Foto: REUTERS/Toby Melville
LEDER SERIEN: Sergio Aguero og Manchester City leder serien i England. Nå sier City-eieren at klubben prioriterer den engelske serien foran europacup-spill. Her i kamp mot Arsenal og Laurent Koscielny. Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

- Vi vil helst vinne serien

Ikke krise å ryke ut av Champions League, mener City-eier.

Manchester City er på vei ut av mesterligaen, men styrtrike sjeik Mansour sier han helst ser at de himmelblå stikker av med ligagullet.

City har ikke vunnet den engelske ligaen siden 1968. Anført av milliardene til Abu Dhabi-baserte sjeik Mansour sikter Manchester-klubben mot store titler. Ligalederen er på god vei etter å ha vunnet 11 av 13 seriekamper hittil. De to øvrige er endt uavgjort. Fem poeng skiller ned til erkerival og gullgrossist Manchester United før helgens kamper, der City får besøk av Norwich og United skal ut i vrien bortekamp mot Aston Villa.

- Vi må være klar over at de gode resultatene kan virke som et toegget sverd. Det gjør at de andre lagene ser annerledes på deg og forbereder seg på å gjøre alt de kan for å ta deg, sier Mansour til avisen Al Ittihad.

Press og forventninger derimot liker businessmannen å ha på seg og klubben.

- De som ønsker å vinne mesterskap og trofeer må tilpasse seg det (å være favoritter) og være klar til å møte alle utfordringer, fortsetter den styrtrike sjeiken.

Med seier mot Norwich kan luken ned til Alex Fergusons United bli åtte poeng, for det er langt fra sikkert at de regjerende mesterne vinner i Birmingham - selv om de er uten tap på Villa Park siden 1995. Nettopp hjemlig suksess er hovedmålsettingen for Mansour denne sesongen.

- Vi må ikke glemme at vi helst vil vinne Premier League, og klarer vi det så vil det ha den innvirkningen på laget og klubben som helhet at den viser at den kan oppnå alt den ønsker, lyder det fra City-eieren.

Slår United tilbake? For Manchester United blir det ventelig rokeringer på laget. Med et B-preget mannskap tapte rødtrøyene svært overraskende hjemme mot Crystal Palace fra nivå to i ligacupen. Den exiten irriterte manager Ferguson, som omtalte det hele som «ikke en Manchester United-prestasjon verdig». Ashley Young møter gamle lagkamerater. Vingen vil trolig gjøre alt for å vise seg fram mot Aston Villa. United betalte hele 16 millioner pund da de hentet den engelske landslagsspilleren i sommer.

I Chelsea er manager André Villas-Boas under stadig større press. To tap mot Liverpool (liga og ligacup) kommer etter en trøblete sesongstart. Sist sesong ledet han Porto til fire titler. Portugiseren nekter å endre spillestil foran bortekampen mot overraskelseslaget Newcastle.

CITY-EIER: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
CITY-EIER: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

- Min filosofi er ingen kreftsvulst, uttaler Chelseas pressede manager.

50 års venting over? Bedre stemning er det å finne hos London-kollega Tottenham. Spurs har ikke vunnet ligaen siden 1961, men nå begynner man å snakke om de liljehvite som en tittelkandidat under manager Harry Redknapps kyndige ledelse.

- Kan vi vinne seriemesterskapet? Manageren tror vi kan. Det er bra, og jeg kan ikke se hvorfor vi ikke skulle kunne klare det, sier spissen Jermain Defoe.

Arsenal er i gang igjen etter en trang sesongstart. Robin van Persie har vært lagets store spiller. Nå venter bortekamp mot Wigan, som overraskende slo Sunderland borte i forrige runde. Morten Gamst Pedersen og Blackburn forsvant ut av ligacupen med reservepreget lag mot Cardiff fra nivå i midtuken. Nå venter nyopprykkede Swansea i en kamp som bør vinnes. I lørdagens siste kamp skal QPR og West Bromwich gjøre opp om poengene.

Everton får søndag besøk av Stoke. Samme dag skal Sunderland, som sparket manager Steve Bruce denne uken, ut i bortekamp mot Wolverhampton. Fulham runder av ligarunden med mandagens hjemmekamp mot Liverpool.

(NTB)