<strong>GLEDER SEG:</strong> Landslagssjef i svømmin, Petter Løvberg. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Landslagssjef i svømmin, Petter Løvberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

-Vi vil ikke «sippe» over boforholdene

Landslagssjef i svømming Petter Løvberg har fått med seg at flere har klaget over de dårlige boforholdene i OL-landsbyen i Rio de Janeiro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag ble OL-landsbyen offisielt åpent og blant andre IOC-sjefen selv, Thomas Bach, flyttet inn. OL-arrangørene måtte derimot stå på som verst de siste dagene for å rette på elementære mangler i leilighetene som elektrisitet og sanitære anlegg.

Løvberg ser derimot at det er en fordel for hans svømmere at noen av de allerede «mistrives».

– Ser mange andre land «sipper « over forholdene, men det skal ikke vi gjøre. Jo mer konkurrentene syter, jo større fordel er det for oss. Slik tenker i alle fall jeg, sier Petter Løvberg til NTB.

Ikke så dårlig

– Maten vet vi er grei. Forholdene skal selvfølgelig være greie, og man skal kunne si ifra, men vi skal ikke begynne å se etter feil der borte. Det vil være et tegn på nervøsitet i min bok. Jeg tror ikke forholdene er så dårlige. Kanskje hvis man er vant til luksus fra før av, sier landslagssjefen.

Han og hans elever Henrik Christiansen og Susanne Bjørnsen er i ferd med å avslutte treningsleiren i Fort Lauderdale i Florida. Søndag settes kursen for Rio.

For de norske svømmerne blir det ikke særlig tid til å være noe annet enn utøvere under OL. Banesvømmingen er derimot ferdig med sine øvelser i løpet av den første OL-uken. Først da blir det tid til å være litt turist.

– Henrik blir igjen et par dager etter at han er ferdig. Jeg tror han og faren har sikret seg billetter til 100 m-finalen (friidrett), sier landslagssjefen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer