- Vi vil oppheve forbudet mot proffboksing så fort som mulig

Erna og Siv serverte sportsnyhet.

MED HJELM I NORGE? Siv Jensen sier at Cecilia Brækhus nå snart vil kunne bokse proffkamper i Norge. Men spørsmålet er om den såkalte knockoutloven vil hindre henne i å bokse uten hjelm. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MED HJELM I NORGE? Siv Jensen sier at Cecilia Brækhus nå snart vil kunne bokse proffkamper i Norge. Men spørsmålet er om den såkalte knockoutloven vil hindre henne i å bokse uten hjelm. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye regjeringen vil så fort som mulig fjerne loven mot proffboksing i Norge. Det opplyste Frp-leder Siv Jensen under en pressekonferanse i dag.

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981.

- Dermed kan Cecilia Brækhus utøve sporten sin i sitt eget hjemland, sier Jensen.

Flere lover President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, tar det for gitt at regjeringen med dette mener en oppheving av også den såkalte knockoutloven.

Denne er også med å hindre blant andre Cecilia Brækhus i å bokse på hjemmebane.

- Dette er vi naturlig nok veldig glade for, men da snakker jeg under forutsetning av at de opphever begge lovene, sier Slåke til Dagbladet.

Solberg og Jensen gikk under dagens pressekonferanse ikke i detalj på om de ville fjerne begge lovene som i praksis umuligjør proffboksing i Norge.

- Erna Solberg ble jo spurt om dette før valget, og viste at hun hadde satt seg godt inn i saken. Da svarte hun også at de ville gjøre noe med begge lovene, sier boksepresidenten.

Potensiale For Norges Bokseforbund betyr nyheten at de selv kan følge det internasjonale bokseforbundets lover og regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer