- Vi vil oppheve forbudet mot proffboksing så fort som mulig

Erna og Siv serverte sportsnyhet.

MED HJELM I NORGE? Siv Jensen sier at Cecilia Brækhus nå snart vil kunne bokse proffkamper i Norge. Men spørsmålet er om den såkalte knockoutloven vil hindre henne i å bokse uten hjelm. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MED HJELM I NORGE? Siv Jensen sier at Cecilia Brækhus nå snart vil kunne bokse proffkamper i Norge. Men spørsmålet er om den såkalte knockoutloven vil hindre henne i å bokse uten hjelm. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye regjeringen vil så fort som mulig fjerne loven mot proffboksing i Norge. Det opplyste Frp-leder Siv Jensen under en pressekonferanse i dag.

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981.

- Dermed kan Cecilia Brækhus utøve sporten sin i sitt eget hjemland, sier Jensen.

Flere lover
President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, tar det for gitt at regjeringen med dette mener en oppheving av også den såkalte knockoutloven.

Denne er også med å hindre blant andre Cecilia Brækhus i å bokse på hjemmebane.

- Dette er vi naturlig nok veldig glade for, men da snakker jeg under forutsetning av at de opphever begge lovene, sier Slåke til Dagbladet.

Solberg og Jensen gikk under dagens pressekonferanse ikke i detalj på om de ville fjerne begge lovene som i praksis umuligjør proffboksing i Norge.

- Erna Solberg ble jo spurt om dette før valget, og viste at hun hadde satt seg godt inn i saken. Da svarte hun også at de ville gjøre noe med begge lovene, sier boksepresidenten.

Potensiale
For Norges Bokseforbund betyr nyheten at de selv kan følge det internasjonale bokseforbundets lover og regler.

- NBF står per nå i fare for å bli ekskludert, fordi vi som det eneste kjente landet ikke kan følge deres regelverk, sier boksepresidenten.
- Men først og fremst er vi veldig glade på utøvernes vegne. Det er flott dersom Cecilia Brækhus nå får bokse på hjemmebane, som hun har drømt om, og med det inntektspotensialet som ligger i det. Om det kommer 1500-2000 for å se henne i København, så kan det komme 10 000 for å se henne i Norge, sier Odd Haktor Slåke.
Avventende Brækhus
Cecilia Brækhus er selv på oppdrag for foreningen «Bring Children from Streets» om dagen.

- Jeg har derfor hatt begrenset adgang til informasjon vedrørende Høyre og Frp's uttalelser i dag angående å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge, og ønsker å sette meg mer inn i den siste utviklingen før jeg sier noe mer. Men på bakgrunn av det jeg har fått høre via telefon vil jeg si at dette høres utrolig spennende ut, sier Brækhus i en pressemelding.

Brækhus har vært svært aktiv i å forsøke å påvirke politikerne til å oppheve forbudet tidligere, og legger til at hun ønsker å gi noe tilbake til alle dem som har støttet kampen hennes så langt.

- Å få utøve idretten sin på hjemmebane er noe enhver utøver setter høyt, og for meg ville det å forsvare titlene mine på norsk jord foran et norsk publikum være et av de desiderte høydepunktene i min karriere, samtidig som det også ville vært en fantastisk anledning til å gi noe tilbake til alle de tusener av nordmenn som har støttet meg de siste årene, skriver Brækhus fra Uganda.

Hjelmtvang
Abid Raja sier til NRK at Venstre støtter Frp og Høyre i lovendringen - noe som dermed gir flertall i Stortinget.

Venstre-politikeren sier at han tar det som en selvfølge at også knockoutloven fjernes.

- I proffboksing bruker man ikke hjelm. Jeg tar det for gitt at også den loven oppheves. Det har vi vært enige om tidligere, sier Raja NRK.

VIL FJERNE FORBUDET: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen sier de vil fjerne forbudet mot proffboksing i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIL FJERNE FORBUDET: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen sier de vil fjerne forbudet mot proffboksing i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer