Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil spikre paller!

Klovner i Kamp er villige til å gå i fengsel for cupfinalevideoen.

(Dagbladet.no): Det skapte stor fuore da Lyn og Klovner i Kamp lanserte sin cupfinalevideo i høst. Norges fotballforbund nektet å vise videoen på Ullevaal på grunn av to scener de oppfattet som voldelige. Også Jernbaneverket reagerte på videoen. De politianmeldte personene bak videoen for å ha oppholdt seg ulovlig i togsporet.

- Vi reagerer på to av scenene. Den ene er der Brann-supporteren nærmest blir likvidert av brannpulver. Og den andre er der han blir overkjørt av toget, sa informasjonssjef Roger Solheim i NFF til Dagbladet den gang.

Låta «20 000 tomme seter» er laget av Klovner i kamp-medlemmene Dr. S og Alis. Videoen er laget av brødrene Klaus og Lasse Gretland.

«Høyt oppe i systemet»

Regissør Lasse Gretland har nå vært inne til avhør i saken, men avhøret gjorde ikke noe særlig inntrykk.

- Politiet ønsket å henlegge saken, men de hadde fått beskjed fra noen «høyt oppe i systemet» som ville ha denne saken oppklart. Jeg regner med at det var av såkalte allmennpreventive hensyn.

- Det synes jeg er helt latterlig, sier Gretland til Dagbladet.no.

ANMELDT: Her ligger en «Brann-supporter» over togskinnene som Klovner i Kamp trodde ikke var i bruk. Det var de, og nå kan det bli rettsak. Foto: Fra filmen
ANMELDT: Her ligger en «Brann-supporter» over togskinnene som Klovner i Kamp trodde ikke var i bruk. Det var de, og nå kan det bli rettsak. Foto: Fra filmen Vis mer

Gretland bedyrer også at han ikke visste toglinja de gjorde opptakene ved var i bruk.

- Vi trodde toglinja var nedlagt, og det var derfor vi brukte den i innspillinga. Det kom faktisk et tog mens vi spilte inn, men det var et godstog som gikk veldig sakte - nesten som de man hopper på i fart i amerikanske filmer.

- Det var aldri noen fare, slår regissøren, som har status som mistenkt i saken, fast.

- Dette er veldig motiverende

Asak Hartberg i Klovner i Kamp mener saken hadde vært henlagt hvis det ikke hadde vært kjente personer innvolvert.

- Dette er en fillesak. Det er morsomt at politiet kaller inn til avhør og etterforsker saken, når de først ville henlegge den, sier Hartberg til Dagbladet.no.

Og han mener videre at politiet i slike saker spekulerer i å gi forenklede forelegg.

- De fleste er så redde for rettssak, så derfor betaler stort sett folk forenklet forelegg. På den måten får staten ufattelig mye spenn inn.

- Derfor regner jeg med at det blir trussel om rettssak. Både jeg og Sveniung Eide (det andre Klovner i Kamp-medlemmet i videoen) har vedtatt sånne forenklede forelegg før for å slippe pes, men nå er jeg klar for en skikkelig kule, slår Hartberg fast.

- Vi er villige til å spikre paller. Hele bandet med familie og alt!

Politianmeldelsen stopper heller ikke lysten til å hjelpe Lyn i framtida.

- Dette er veldig motiverende for vårt videre arbeid, sier rapperen.

- Positivt for Lyn

Videoen ble laget for å promotere Lyn før cupfinalen og skape stemning i Lyns supporterklubb Bastionen. Det tror Hartberg den har gjort i stor grad.

- Det er positivt for Lyn at bra folk som oss støtter klubben i tykt og tynt. i er en klubb uten så veldig bra rykte, og vårt mål er at hele Oslo vest skal skjønne at Lyn er en bra klubb å holde med.

- Dette skader selvsagt ikke klubben.

- Men det kommer til å bli en parodi av en rettsak - hvis det påtalemyndighetene ønsker det, avslutter en kampklar Hartberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media