Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil spille i 90 minutter

Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Espen Johnsen, Christer Basma og Roar Strand holder med Nils Johan Semb når han avslår Åge Hareides bønn om å spare dem mot Skottland i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEKKESTUA (Dagbladet): Det var i Dagbladet 29. juli Åge Hareide først gikk ut og ba Semb om å redusere spilletida for RBK-gutta han tok ut i landslagstroppen mot Skottland. Han fryktet at ti kamper på 30 dager før bortekampen mot Deportivo ville bli for mye for de hardest belastede spillerne. Vidar Riseth fulgte opp i Dagbladet sist torsdag da han mente det ville være feigt av Semb å bruke RBK-spillerne fullt ut - når han tidligere har lyttet til Alex Ferguson og Gerard Houllier, og latt Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise gå av før kampen er over. Men Semb firer ikke en millimeter.

- Dette har jeg bare gjort ved helt spesielle situasjoner. Det vil skape presedens ved seinere anledninger om jeg gjør dette nå, sier Semb - som ikke synes Rosenborgs kamp om Champions League-billett er tilstrekkelig til å kalles en spesiell situasjon.

Johnsen vil score

De fem RBK-gutta i landslagstroppen har da heller ikke behov for å spille mindre enn 90 minutter mot skottene. Snarere tvert imot. Landslagsferskingen Jan Gunnar Solli (22 år, null landskamper) vil på banen fra start.

- For min egen del, vil jeg spille mest mulig. Aller helst samtlige 90 minutter, sier han til Dagbladet.

Han skjønner samtidig Hareides frykt.

- Rosenborg har et tøft program framover, så jeg skjønner at Åge sier det han sier, sier Solli.

Frode Johnsen (29 år, elleve landskamper) trenger heller ikke hvile:

- Jeg vil gjerne spille hele kampen. Jeg tåler det. Det er fire dager til neste kamp. Dessuten har jeg lyst til å vise meg fram på landslaget. Få mest mulig spilletid, og kanskje score et mål, he, he.

Han forstår landslagssjefens uvilje godt.

- Nils Johan Semb har jo bare denne ene kampen å forholde seg til før EM-kampen mot Bosnia. Så da spiller jeg så mye jeg blir bedt om.

- Synes du det er unødvendig av Hareide å gå ut så hardt mot Semb før denne kampen?

- Nei, det er jo ikke unødvendig å komme med et ønske.

Basma satser offensivt

Espen Johnsen (23 år, en landskamp) håper også å få tillit fra start på bekostning av Frode Olsen.

- Jeg vil spille uansett. Det er ikke noe problem å spille kamp. Masse kamper er bare bra, sier RBK-keeperen.

Christer Basma (31 år, 28 landskamper) er sammen med Frode Johnsen spilleren Hareide helst vil se i bare én omgang i morgen. Men Basma har fått signaler fra Semb om at han får friere tøyler offensivt i denne kampen. Han skal med andre ord spille mer som han gjør på RBK.

- Denne treningskampen er en god måte å teste dette ut på. Og jo mer jeg spiller jo bedre blir jeg, sier Basma, som har slitt med en forkjølelse den siste uka.

- Men med god behandling skal jeg bli helt klar til onsdag, sier han.

Roar Strand (33 år, 39 landskamper) har nettopp vært forkjøla. Nå er han bare spillesugen.

- Jeg spiller gjerne nitti minutter. Jeg trenger den kamptreninga jeg kan få. Jeg har nettopp vært forkjøla, så jeg spilte bare en omgang mot Aalesund. Nå er jeg klar for å spille mest mulig. Det er en stund siden siste jeg spilte for Norge.

- Alderen tynger ikke en gammel ringrev?

- Jo, det gjør den for så vidt, he, he, men jeg vi spille mest mulig. Men jeg skjønner tankegangen til Åge Hareide også. Han må ta hensyn til sine interesser. Det er jo individuelle forskjeller her også.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere fått slippe med 45 minutter i privatkamper. Han har stor forståelse for Hareides bønn:

- Jeg skjønner Åge Hareide godt, jeg. Han tenker selvfølgelig først og fremst på sine egne spillere. Hvilke trenere gjør ikke det?

SPORT PÅ TV

Privatlandskamp

Norge- Skottland

I morgen NRK1 kl. 20.00

<B>TÅLER ALT: </B> Disse fem vil ikke hvile et sekund mot Skottland i morgen. Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Espen Johnsen, Christer Basma og Roar Strand frykter ikke som RBK-trener Åge Hareide det harde kampprogrammet. Derfor har de ingenting imot at Nils Johan Semb nekter å høre på Hareides bønn om redusert spilletid.