- Vi vil til OL

RIGA (Dagbladet): De spiller med Sydney-OL som den største gulrota, men i Norge sitter det fotballpersonligheter med Nils Arne Eggen i spissen og sier at «det kan de bare glemme». - Jeg leste en avisoverskrift der det sto «Carew nektes OL». Da ble jeg sjokkert, sier Store-John.

John Carew (20) og Rune Lange (22) er de sterke og talentfulle målscorerne som i første rekke skal skyte Norge til Sydney via et aldersbestemt EM-sluttspill. For disse gutta vil et OL være ung-karrierens høydepunkt. Derfor er de frustrerte og oppgitte over det den mest frittalende delen av den norske fotballmakta har klart å lire av seg.

At Norge - hvis OL-lykken skulle skje - ikke får reise til Australia med det beste laget.

- Det ser verre ut for John enn for meg, sier Rune Lange.

- Men klarer vi å kvalifisere oss sier det seg sjøl at vi bør få lov til å spille. For OL er - uansett hva folk måtte ha av innvendinger - det største vi unggutta kan være med på.

- Det kan jo bare skje oss én gang i livet.

- Jeg vil til OL - jeg vil være med på alt, sier John Carew.

- Og hvis vi klarer det håper jeg på en løsning. For det må ordne seg, det bare det, på en eller annen måte. For meg vil det være en drøm å spille for Norge i OL.

Lar Eggen bjeffe

Bjørn Hansen - U-guttas trener og Nils Arne Eggens våpendrager på Lerkendal - satser på fornuften. Han ønsker ikke her og nå og ta en konfrontasjon med Rosenborg-treneren. Men han er krystallklar når han uttaler følgende:

- Hvis dette laget går til OL skal jeg ha med meg John Carew.

Fordi: - Å nekte en mann å spille for et landslag er stikk i strid med alt det Rosenborg står for, sier Bjørn Hansen.

- På Lerkendal setter man jo alltid kollektivet over individet. Og fordi man er løsningsorienterte i Rosenborg, og ikke minst setter pris på og er stolte av hver eneste spiller som blir tatt ut til norske landslag, så tror jeg det løser seg.

- Han Nils Arne kan bjeffe litt, greit det, men jeg tror han kommer til å endre oppfatning.

- Han virker ganske kategorisk i sitt B-stempel av OL-turneringa?

- Er det noe Nils er flink til så er det «ut å pisse og inn å tenke seg om». For det som er sagt strider mot alt det RBK står for. Og det går jo ikke.

- Har du snakket med Eggen om saken?

- Nei, ikke konkret. Men de som har sagt det de har sagt har jeg ønsket god bedring.

- Vi klarer det

I ettermiddag må U21-laget vinne enda en kamp for å holde liv i OL-drømmen. Både Lange og Carew har god tro på det. Og begge er enige om at det U-laget Norge har nå trolig er historiens beste.

- Det er jo bare gode fotballspillere her, sier Carew.

- Og derfor tror jeg vi lykkes. Men det er langt fram, og spesielt langt til OL.

Og: - Klarer vi det skal jeg sjølsagt til Sydney.

STJERNER: U-landslaget skal forhåpentligvis kopiere bronselaget fra 1936.