Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Vi vil vinne europa-cupen»

Vålerenga- Storhamar 2- 1 etter sudden death. Tre seirer og full poengpott etter tre kamper - og Vålerenga på tabelltopp. Øystein Olsen, Kenneth Larsen og Atle Olsen har vist muskler fra første dropp. I toppkampen var det gutta fra Jordal som hadde mest både av krefter, tæl og vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga får neppe plagsom motstand i serien. Og forskjellen på dem og røkla blir større jo eldre sesongen blir. Trener Roy Johansen sier det ikke direkte, men innrømmer at målsettinga går ut over det å vinne i Norge.

- Vi vil vinne Europacupen, og målsettinga er mer enn realistisk. Laget er bedre enn noen gang. Vi har trent bedre, har sluppet unna skader og kanskje aller viktigst: Unggutta har endelig blitt voksne ishockeyspillere. Nå står de fram og tar tak i kampene, og det gleder meg, sier Johansen.

Lagkaptein og tidligere Sverige-proff Atle Olsen mener årets utgaver den beste noensinne, kanskje er det også tidenes norske ishockeylag.

Bedre trent

- Laget er mye bedre trent enn før. Og vi har vært helt skadefrie både i oppkjøringa og de første kampene, sier Atle Olsen til Dagbladet.

Slik beskriver kapteinen laget han leder:

  • Målvakter: Vårt beste par noensinne.
  • Backer: Jevnt besatt over hele linja. Også backene er tidenes beste.
  • Løpere: Veldig bra, mye fart og spillere som går på mål. Tommy Martinsen gir oss en ny dimensjon.

- Sjøl har jeg aldri vært bedre, og da er sesongene i Färjestad inkludert. Jeg innser at vi er storfavoritter, sier Atle Olsen.

24-åringen Kenneth Larsen var bestemann i går. Endelig står stortalentet fram som voksen.

Stort potensial

- Jeg gjør de samme tingene som før - bare litt bedre, sier Larsen beskjedent.

Matchvinner og veteran Øystein Olsen tror det blir moro for Klanen i vinter, men tar ingen ting for gitt i kampen om NM-tittelen.

- Får vi ut potensialet, blir vi kjempegode. Fortsatt er det mye å gå på, spesielt i aggressivitet og tempo, mener Olsen.

Er det stort mer å gå på nå, går det rett til himmels. For gårsdagens batalje mot Storhamar var klassehockey av ypperste merke. Stor fart, tekniske detaljer, glitrende målvaktspill og en intens nerve gjorde toppkampen til en fantastisk kveld.

Kanskje den beste kampen som noen gang er spilt mellom to norske lag.

Og det skal sjølsagt Storhamar ha halve æren for.

<B>STERKE KARER:</B> VIFerne Øystein Olsen, Kenneth Larsen og Atle Olsen har trent bedre en noen gang. De har vunnet tre kamper i serien.