- Vi vil vinne for Nils

MOLDE (Dagbladet): Det var knapt til å tro da 11000 tilskuere hyllet Nils Arne Eggen med stående applaus. Av alle steder på Røkkeløkka i Molde! Rørt til tårer mottok han blomster og en pakke røyk fra Molde-supporterne. Så gikk gutta hans ut og kjørte over hjemmelaget.

Riktignok er romsdalingene blide etter mye fint sommervær, men likevel er det på langt nær en selvsagt ting at sjefen for erkefiendene får den største hyllesten. Ikke i Molde. Før kampen som hvert år omtales som «hatoppgjøret».

- Jeg setter veldig pris på dette. Men det blir nesten for mye. Min person er uviktig i dette her, sier Nils Arne Eggen om seansen.

Avskjedshøsten til treneren, som nå er på stø kurs mot sitt ellevte seriegull på rad, kommer helt sikkert til å fylle stua hjemme med flere buketter. Og lommene i treningsjakka med gratis røyk.

Kaptein Erik Hoftun sier det slik:

- Nils Arne fortjener hver blomsterbukett han kan få. Vi spillere begynte å tvile da vi lå ti poeng bak, men Nils har hatt trua hele tida. Det hadde vært en utrolig fin avslutning med seriegull. Det fortjener han. Vi vil vinne for Nils.

- Er i siget

Det gjorde serielederne overbevisende i går. Med bare to hele dagers hvile fortsatte Rosenborg som i andre omgang mot Brøndby onsdag, og presterte årsbeste på nytt - før pause. Harald Martin Brattbakk utnyttet et Molde-lag i ubalanse og banket inn 0- 1 fra 20 meter.

- Er i siget nå, sier Brattbakk, som med 12 mål deler toppscorertittelen med Bengt Sæternes, Bodø/Glimt.

Fem minutter seinere satte Frode Johnsen inn sitt femte mål for sesongen med hodet fra corner.

- Jeg trengte denne. Ingen tvil om det etter alle skadene jeg har hatt. Endelig kan jeg ta skikkelig i på trening igjen.

Sjefen sier dette om kampen:

- Før pause var vi virkelig gode. Etter pause var vi sånn bob-bob. Det ble en del slitne bein, og vi skulle gjort et bytte til. Det angrer jeg på, sier Eggen, som nøyde seg med å sette inn Dagfinn Enerly for Trond Fredrik Ludvigsen og Lars Blixt for en haltende Roar Strand.

Godter seg

Bent Skammelsrud satt igjen til sist i garderoben. Han stirret ut i lufta og grundet på det som er i ferd med å skje.

- Jeg hadde gitt opp seriegullet da vi tapte for Viking. Så tar vi inn alt sammen på ei uke.

- Noe av det villeste du har vært med på?

- Ja. Husk at det er like vanskelig for Rosenborg uansett om vi ligger på bånn, på midten eller på toppen. Alle gjør alt for å ta oss.

Han mener Rosenborgs vei til toppen er et spark bak til forståsegpåerne.

- Det er mange som har godtet seg fælt over at vi lå så langt bak, sier Bent, som først etter sesongen vil avklare om han fortsetter som spiller neste år - eller får en annen rolle i Rosenborg.

- Hareide vil nok ha et ord med i laget, sier han.

  • Mens Eggen stort sett var den eneste som holdt motet oppe da det gikk som verst for Rosenborg, er det samme mann nå som holder spillerne på matta.

- Serien avgjort? Er det ikke ni eller ti kamper igjen? Nei, jeg vet ikke jeg, som er så gammel, sier Eggen - sju runder før slutt.