<strong>STØTTER SLOVENIA:</strong> Johnny Jensen (i midten) mener Norge ville gjort det samme som Slovenia i tilsvarende situasjon. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
STØTTER SLOVENIA: Johnny Jensen (i midten) mener Norge ville gjort det samme som Slovenia i tilsvarende situasjon. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Vi ville gjort det samme selv

De norske gutta klandrer ikke Slovenia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Kroatia - Norge 26-20.

Norge er ute av håndball-EM etter en seier og to tap. Norge røk ut på intern målforskjell i de interne oppgjørene mellom Island, Slovenia og Norge, som alle endte på to poeng i gruppespillet.

Både på TV 2, i Dagbladets livestudio og i andre sosiale medier var det sterke reaksjoner mot at Slovenia med vilje lot være å vinne med mer enn to mål.

En firemålsseier til Slovenia ville sendt Norge til mellomspillet allerede før Norge startet sin kamp mot Kroatia i kveld, og Island ville vært ute. Slovenia ledet med fire mål, men tok en timeout og forærte etter det Island et par enkle mål.

- Slik er det bare I mellomrunden tar man nemlig med seg poengene man har tatt mot de andre lagene som går videre. Dermed var det gunstigere for Slovenia å få med Island som de slo i kveld, enn Norge som de tapte for på mandag. Men spesielt pent så det selvsagt ikke ut.

De norske spillerne ønsker imidlertid ikke å klandre Slovenia, og mener Norge ville gjort det samme i samme situasjon.

- Vi ville gjort akkurat det samme som Slovenia, slik er det bare. De gjorde egentlig en god kamp og styrte inn til tomålsseier. Det er bare tull å snakke om fair play, sa Jensen til NTB.

Også Erlend Mamelund sier han tror Norge ville gjort det samme, men mener det er noe i veien med reglene når en situasjon som den i kveld kan oppstå.

Håndball-EM, menn i Serbia

Kroatia — Norge 26-20 (13-8)
4000 tilskuere
Toppscorer Kroatia: Ivan Cupic 6.
Norge: Ole Erevik, Svenn-Erik Medhus — Lars Erik Bjørnsen 1, Bjarte Myrhol 2, Børge Lund 2, Håvard Tvedten 5, Erlend Mamelund 6, Christoffer Rambo 1, Espen Lie Hansen, Vegard Samdahl, Einar Riegelhuth Koren 1, Sondre Paulsen, Kenneth Klev 2.
Utvisninger: Kroatia 3 x 2 min. Norge 7 x 2 min.
Dommere: Constantin Din/Sorin-Laurentiu Dinu, Romania.

(NTB)

- Det er noe fundamentalt galt med reglene når det er bedre å vinne med to enn sju mål. Slik skal ikke sport være. Men vi hadde ganske sikkert gjort det samme så lenge reglene er slik de er. Da utnytter man sjansene sine maksimalt, sier Mamelund til NTB.

Åpen for endring Ett forslag til regelendring, er å spille begge de avgjørende kampene i gruppa på samme tidspunkt, for å gjøre det vanskeligere å spille på resultatet i andre kamper.

- Det er vi fullstendig åpne for. Dette var det vi fikk til med rammene vi hadde nå. Men vi er alltid på jakt etter forbedringer, og vi ser klart at det ville vært en forbedring, sier president Tor Lian i det europeiske håndballforbundet (EHF) til TV 2.

Men akkurat det ville hatt liten betydning i dag. Slovenia og Island spilte jo før Norge møtte Kroatia, og spilte ikke på resultatet i den seinere kampen selv om det var sannsynlig at Norge ville tape. Slovenia ville uansett ikke kunne tjent noe på å vinne med fire mål eller mer.

Dersom Norge hadde tatt poeng mot Kroatia, ville Slovenia gått til mellomspillet med null poeng uansett om de slo Island med ett eller ti mål. Dermed hadde de ingenting å vinne, bare noe å tape på å vinne med fire mål eller mer.

En absurd situasjon, selvsagt, men noe som kan oppstå når man tar med resultater fra grunnspillet inn i et mellomspill. En mulig løsning er å gå direkte fra gruppespill til cupspill, som i VM for kvinner i Brasil nylig, der de fire beste lagene fra hver av fire grupper gikk til åttedelsfinaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer