NYTT OVERTIDSMÅL: Boyata fortviler mens Darren Fletcher og Wayne Rooney feirer sistnevntes matchavgjørende scoring på overtid mot Manchester City i går kveld.Foto: SCANPIX/EPA/Magi Haroun
NYTT OVERTIDSMÅL: Boyata fortviler mens Darren Fletcher og Wayne Rooney feirer sistnevntes matchavgjørende scoring på overtid mot Manchester City i går kveld.Foto: SCANPIX/EPA/Magi HarounVis mer

- Vi ville la fotballen snakke for seg selv

Ferguson mener United kunne scoret sju mot City.

||| (Dagbladet): Manchester City gikk fra himmel til helvete da Carlos Tevez først så ut til å ha gitt laget ekstraomganger, før Wayne Rooney satte inn vinnermålet på overtid i andre omgang i ligacupsemifinalen i går kveld.

Markeringen i midtforsvaret sviktet totalt da innlegget fra Ryan Giggs kom, og Rooney hadde ingen problemer med å ekspedere ballen i mål via hodet.

Ifølge Alex Ferguson var City heldige som slapp unna med tre i sekken.

- Vi bommet på mange sjanser. Edwin van der Sar gjorde en strålende redning (på Micah Richards skudd mot krysset i andre omgang), men vi var fantastiske etter pause. Vi kunne ha scoret seks eller sju, sier skotten.

Rooney i verdensklasse
En av de største sjansene sto Wayne Rooney også for, da han satte ballen utenfor fra under to meters hold.

Men Ferguson har naturlig nok lite å utsette på Rooneys innsats i går kveld. Spissen rev og slet i City-forsvaret, og var inspirasjonen for United-lagets opphenting etter tapet på City of Manchester forrige uke.

- Jeg synes han var mye bedre i dag enn han var på lørdag (mot Hull) da han scoret fire. Ballkontrollen, gjennombruddskraften og måten han ledet angrepsrekka på - alt var strålende. Det var virkelig en prestasjon i verdensklasse, sier United-manageren.

- Jeg er veldig stolt, og henrykt på vegne av fansen. Støtten vi fikk var utrolig. Når de er som det der har du lite lyst til å skuffe dem, mener Ferguson, ifølge Guardian.

Tent av City-prat
Darren Fletcher sier United-spillerne ble tent av ordkrigen før kampen, der blant annet City-formann Garry Cook uttalte at City var på vei til å bli den ledende klubben i byen, og at det var et spørsmål om når, ikke om, City skulle komme til Wembley.

- Det er en herlig rivalisering mellom de to klubbene, og vi vet om alt som skjedde i det første oppjøret, sier han.

- Det var viktig for oss og gå på banen og la fotballen tale for seg selv. Det er lett å prate, men du er nødt til å vise det på banen. Det var det vi gjorde i kveld, sier Fletcher.

Nederlaget betyr at City har FA-cupen som eneste mulighet til å nå Wembley denne sesongen, for første gang siden 1981.

- Jeg er veldig skuffet, sier Roberto Mancini.

- Jeg synes vi spilte bra bortsett fra i 10 minutter i andre omgang, da vi slapp dem til på to eller tre sjanser. Etter at vi scoret trodde jeg virkelig ikke at vi kom til å tape, sier manageren.

LETT: City misset med markeringen, og Rooney fikk heade fritt.Foto: SCANPIX/REUTERS/PhiL Noble
LETT: City misset med markeringen, og Rooney fikk heade fritt.Foto: SCANPIX/REUTERS/PhiL Noble Vis mer