- Vi ville løse det som mannfolk

Kai Risholt og Olav B. Dalen barket sammen på Kongsvinger-trening.

BARKET SAMMEN: Olav tapte duellen, jeg scoret — og han ble sint på seg selv. Så fløy han på meg. Situasjonen løste seg etter åtte sekunder. Vi ga hverandre en klem og skværet opp, forteller Risholt til Dagbladet.  Foto: Simen Næss Hagen / Glåmdalen
BARKET SAMMEN: Olav tapte duellen, jeg scoret — og han ble sint på seg selv. Så fløy han på meg. Situasjonen løste seg etter åtte sekunder. Vi ga hverandre en klem og skværet opp, forteller Risholt til Dagbladet. Foto: Simen Næss Hagen / GlåmdalenVis mer

||| (Dagbladet): Rundt 20 minutter gjensto av gårsdagens Kongsvinger-trening da situasjonen kom ut av kontroll.

Keeper Olav B. Dalen (25) gikk inn i en duell med angrepsspiller Kai Risholt (31).

— Dalen tapte duellen og fløy på Risholt. Det oppsto et basketak, som virket dramatisk der og da, forteller frilansfotograf Simen Næss Hagen.

På den korte tida knipset han 40—50 bilder.

— Flere spillere løp bort og fikk skilt dem. Jeg har vært på flere Kongsvinger-treninger, men aldri opplevd makan, sier Næss Hagen.

20 sekunder Frilansfotografen anslår at øyeblikket av villskap varte i 20 sekunder.

— Det var høy tenning under hele treninga. Sånn sett kom det som skjedde ikke overraskende på meg.

Kongsvinger ligger nest sist i Tippeligaen. De siste dagene har klubben vært i overskriftene på grunn av manglende lønnsutbetalinger. Er det en generell frustrasjon som er i ferd med å bre seg?

— Ble sint Her er kamphanenes egne versjoner:

— Olav tapte duellen, jeg scoret — og han ble sint på seg selv. Så fløy han på meg. Situasjonen løste seg etter åtte sekunder. Vi ga hverandre en klem og skværet opp, forteller Risholt til Dagbladet.

— Vi ville løse det som mannfolk og vise litt muskler. Da vi rykket oppi fjor, sloss vi på trening to-tre ganger i måneden. Kanskje det har vært for lite av det i år? Dette var første gang det skjedde.

— Lo etterpå Olav B. Dalen sier:

— Brytekampen var over etter fem sekunder. Etterpå tok vi hverandre i hånda. Naturligvis skal ikke dette skje. Men du lærer, og går videre. Jeg ser absolutt ikke på meg selv som en slåsskjempe.

— Så det er ikke vondt blod mellom deg og Risholt?

— Overhodet ikke. Det gikk ei kule varm. Etterpå lo vi av det hele.

Nå er fokuset på morgendagens hjemmekamp mot Start.

— Det er vinn eller forsvinn. Vi har i alle fall nok testosteron i kroppen, så det står ikke på det, sier en lettere humørfylt Kai Risholt til Dagbladet.

2-3 GANGER I UKA: Da vi rykket oppi fjor, sloss vi på trening to-tre ganger i måneden. Kanskje det har vært for lite av det i år? Dette var første gang det skjedde i år, sier Risholt om basketaket. Foto: Simen Næss Hagen / Glåmdalen
2-3 GANGER I UKA: Da vi rykket oppi fjor, sloss vi på trening to-tre ganger i måneden. Kanskje det har vært for lite av det i år? Dette var første gang det skjedde i år, sier Risholt om basketaket. Foto: Simen Næss Hagen / Glåmdalen Vis mer