Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi ville mest og vant på det

Start slo Vålerenga i årets siste kamp.

FIN AVSLUTNING:  Start ga supporterne en god opplevelse ved å slå Vålerenga i årets siste eliteseriekamp.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
FIN AVSLUTNING: Start ga supporterne en god opplevelse ved å slå Vålerenga i årets siste eliteseriekamp. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

|||

Kantspilleren Espen Børufsen misbrukte to store sjanser, men scoret på den tredje da Start slo Vålerenga 2-0 i serieavslutningen i Kristiansand søndag.

Børufsen og Clarence Goodson scoret hvert sitt for hjemmelaget på den regnvåte banen.

Børufsen, Starts lovende 21-åring, sløste med sjansene i den jevnspilte kampen mot Martin Andresens elever. Men i det 73. minutt løsnet det for unggutten fra Vågsbyd da han ble spilt igjennom og scoret i nærmeste hjørne på Troy Perkins i VIF-målet.

Goodson fastsatte sluttresultatet tre minutter før slutt da han kjempet seg fri fra sin oppasser og skjøt ballen forbi en sjanseløs Perkins etter markeringssvikt i Oslo-lagets forsvar.

Starts trener Knut Tørum var fornøyd etter et verdig punktum på hjemmebane.

- Vi ville mest og vant nok kampen på det, mente han.

Mer åpent mot slutten

VIF kastet alt og alle forover de siste ti minuttene, og dette ga Start rom. Samtidig var Start offensive i banespillet, og dette åpnet kampen det siste kvarteret.

Særlig Harmeet Singh hos VIF hadde mange raids der han nesten nådde gjennom. Gjestenes Bengt Sæternes ble dessuten tatt godt vare på av Goodson og Bård Borgersen.

VIF-trener Martin Andresen hadde en kort oppsummering.

- En jevn kamp som vi tapte, sa han.

- Men vi hadde også våre sjanser, konkluderte han.

Mer på hogget

Start har spilt flere svake kamper i høst, men var mer på hogget enn på lenge. De lå kompakt og nektet VIF rom, samtidig som de var tett på ballfører. For første gang på mange kamper stilte de med den opprinnelige førstebackrekka.

Lagene endte begge på 40 poeng i årets eliteserie.

Start rykket opp én plass og endte på niendeplass, ett fattig mål bak Sandefjord på plassen foran. Vålerenga sluttet på sjuendeplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media