Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vi ville slått Vålerenga

Nivået i Russland er mye høyere enn i Norge. Zenit ville slått Vålerenga. Påstandene kommer fra han som burde vite dette best: Erik Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Den tidligere Vålerenga-stopperen har fått stor respekt for det russiske fotballhåndverket, for ikke å snakke om det russiske «fotballbeinverket».

-  Zenit hadde vunnet klart over Vålerenga. Nivået i russisk toppdivisjon er mye høyere enn i Norge. Taktisk er norske lag bedre, men jeg er overrasket over teknikken til russiske spillere. Russisk fotball er mye raskere. Her går et lag i angrep med en gang det får ballen. I Norge skjer dette saktere, sier Hagen i et stort intervju med en av Russlands største aviser, Argumentij i Faktij.

Han har også fått merke den russiske disiplinen. Og sier til Dagbladet:

-  Den er ganske tøff her. Dette hadde nok ikke vært noe for Myggen!

Mer lekent

I Hagens klubb i St. Petersburg er det straff for distraksjoner og avsporinger på trening.

En vits som tar vekk oppmerksomheten, straffes straks med armbøyninger. Disiplinen er tøffere, men leken med kula er også mer leken.

Men selv om kontrastene er store, er «Panzer-Hagen» i ferd med løpe seg varm i den russiske eliteserien. Han får gode kritikker i russiske aviser, og hans kontante taklinger legges merke til.

-  Om spillet er tøffere her? Tror ikke det. Hvis det er noen som er råtass, så er det vel jeg, sier Erik Hagen. Han har allerede stått over en kamp, etter å ha fått fire gule kort.

Russlands RBK

I dag spiler Zenit det Hagen kaller en «skjebnekamp» mot Lokomotiv fra Moskva. Zenit ligger på 2. plass i serien med 12 poeng, mens Lokomotiv og de andre favorittlagene fra Moskva ligger to poeng bak.

-  Hvis vi vinner i dag, så viser det at vi er et lag som skal kjempe helt i toppen. Taper vi, er vi i ferd med å hektes av. Lokomotiv er et bedre lag på papiret. Det er Russlands Rosenborg. Laget er nok favoritter til seriegullet, sier «Panzer-Hagen».

RASKERE: Tempoet i Russland er høyere enn i Norge, og kvaliteten generelt høyere, mener Erik Hagen (t.h.).
Hele Norges coronakart