- Vi ville vinne, hvile og forberede oss til neste kamp

Barcelona vant uten å skinne.

• Barcelona - Ajax 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Barcelona sparte på kruttet, men hadde ingen problemer med å slå Ajax hjemme på Nou Camp.

Superstjernene Lionel Messi og Neymar scoret ett mål hver - og begge ble byttet ut tidlig i annen omgang for å spares til møtet med rivalen Real Madrid lørdag.

- Det var en viktig seier og vi spilte fin fotball. Vi ville vinne, hvile og forberede oss til neste kamp, sier Barcelona-spiller Ivan Rakitic ifølge AS.

Ajax yppet seg litt mot slutten da Anwar El Ghazi reduserte til 2-1 etter 88 minutter, men på overtid fastsatte Barcelona-talentet Sandro Ramírez resultatet til 3-1.

- Slik er fotball. Vår feil ble straffet med en scoring, men jeg mener vi hadde full kontroll hele kampen, sier Rakitic.

Neymar-perle Neymar scoret 1-0 etter sju minutter. Barcelona rullet opp et fint angrep og Messi dro på seg to-tre mann før han slapp ballen ut til Neymar som skrudde inn 1-0 i det lengste hjørnet.

Og etter 24 minutter viste Messi at han ikke vil være noe dårligere.

Ajax rotet vekk ballen på egen halvdel og Barcelona var nådeløse. Andres Inieste spilte en fin stikker til Messi som avsluttet kontant i mål fra sju-åtte meter. Dermed ledet Barcelona 2-0.

Rolig avslutning Både Lionel Messi og Neymar ble byttet ut tidlig med tanke på lørdagens El Clasico mot Real Madrid.

Neymar fikk 62 minutter, Messi fikk 67.

ETT HVER: Lionel Messi og Neymar scoret ett mål hver i seieren mot Ajax. Foto: REUTERS/Albert Gea
ETT HVER: Lionel Messi og Neymar scoret ett mål hver i seieren mot Ajax. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Uten de to stjernene ble det en slapp avslutning på kampen der Barcelona virket fornøyd - og Ajax ikke evnet å true hjemmelaget.

Barcelona har ikke imponert i starten av Champions League-gruppespillet og sto med 1-0-seier mot APOEL og 2-3-tap mot PSG før kveldens oppgjør.