- Vi vinner Champions League

MANCHESTER (Dagbladet): - Hadde du spurt meg om vi kunne vinne Champions League for tre-fire måneder siden ville jeg svart nei. Nå derimot, etter alt som har skjedd, er det ingen i United som tviler på at vi kan klare det igjen, sier Ole Gunnar Solskjær.

Tida den norske United-proffen refererer til er den tyngste perioden Manchester United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær kom til Old Trafford høsten 1996. På niendeplass i Premier League og med 11 poeng fram til Liverpool i tet, var sesongen så å si kjørt. Og ikke bare det - spillerne gikk rundt og deppet, også. Uten tro og håp.

- Ingen trodde vi kunne vinne noe som helst, sier Ole Gunnar Solskjær. - Det eneste vi var helt sikre på var at vi hadde en veldig lang vei å gå.

Men nå er det annerledes. Fra dama som serverer te på treningsfeltet og helt opp til manager sir Alex Ferguson er det optimismen som råder. Da sjefen sjøl for ei ukes tid siden gikk ut og sa at 2002-utgaven av Manchester United er mer enn god nok til å vinne det største trofeet i Europa - han sa faktisk at han trodde fullt og fast på det, også - var lista lagt.

- Klart det. Denne klubben skal vinne trofeer, sier Ole Gunnar Solskjær.

Før Bayern Munchen kommer til prestisjetung CL-kamp på Old Trafford i morgen kveld er akkurat den distansen tilbakelagt med gullsko. Manchester United er igjen der de vil være - i posisjon for de trofeene som teller. Og sist United slo tyskerne - på Nou Camp i mai 1999 - var gevinsten den største pokalen i Europa.

Siden det har de møtt Bayern fire ganger, tapt tre av kampene og spilt én uavgjort.

- I fjor slo de oss ut i kvartfinalen og det likte vi dårlig, sier Solskjær. - Da vi spilte 1- 1 i München i fjor høst, var vi gode nok til å vinne. Og derfor skal vi gjøre det i morgen kveld, vinne, mener jeg. Og sørge for at vi er i kvartfinalen før den siste bortekampen mot Boavista.

Det tok bare litt tid

Men hvorfor tror Ole Gunnar Solskjær og United så voldsomt akkurat nå? Akkurat slik de trodde alt var mulig da CL-pokalen fullendte The Treble for snart tre år siden?

- Vi har fått tilbake mye av det vi hadde den sesongen, forklarer han. - Etter at Laurent Blanc, Juan Veron og Ruud van Nistelroy ble vant til oss og vår spillemåte, og vi ble vant til dem og det de har av kvaliteter, har laget fått en ekstra dimensjon. Og man trenger det på dette nivået, det er nødvendig å være uforutsigbar.

Og:

- Vi har ikke hatt den biten siden Dwight Yorke og Andy Cole herjet med de fleste i The Treble-sesongen.

Solskjærs øyeblikk

Tre til fire prosent i svingninger på det som utføres til enhver tid - der har du den lille forskjellen Ole Gunnar Solskjær mener er det som skiller mellom et veldig godt og et middels Manchester United. Da problemene oppsto i fjor høst var de ikke i nærheten av å hente ut det som skulle til. Men nå, etter sjumilstegene på et kvart år, er flyten tilbake. Sammen med troen.

- Forutsetningene for å få disse små prosentene og disse små øyeblikkene som avgjør alle store fotballkamper på vår side er større nå, sier han. - Det handler om å gjøre de riktige tingene i de riktige øyeblikkene. Og fordi laget har satt seg og spillerne er blitt kjent og komfortable med hverandre, er vi blitt mye flinkere i det jeg vil kalle markerte øyeblikk.

- Det er ikke mer - sjøl om dette er veldig viktig og avgjørende for de fleste fotballkamper - som skal til.

Jo, det er det. Det er litt mer. Og det heter Bayern München.

- De er solide, trygge og veldig vanskelige, sier Solskjær. - Og så har de det jeg har snakket om - uforutsigbare spillere som kan avgjøre på egen hånd. Men vi må ha tre poeng i denne kampen for å være ett hundre prosent sikre på å gå til kvartfinalen. Noe annet enn det er jeg ikke åpen for.

- Så enda en sjanse mot Boavista, eller alternativt hjelp fra andre resultater, er ikke noe tema?

- Nei, vi skal gjøre det . Det er sjelden her i livet at du kan si til deg sjøl at vi tar det neste gang istedet.

Ja takk, begge deler

- Hvis du måtte velge her og nå - velge mellom Premier League eller Champions League - hva ville Ole Gunnar Solskjær si da?

- Det går ikke an, det. Når vi kommer til mai, hvis vi fortsatt er med da, handler alt om å vinne begge. Men en ting er sikkert, og det er at vi vinne noe. Gjør vi ikke det, blir denne sesongen en kjempenedtur, sier Ole Gunnar Solskjær.

  • 4- 5- 1 (Nistelrooy alene på topp) eller 4- 4- 2 avgjør om Ole Gunnar Solskjær spiller fra start eller ikke. Beskjedenhet og usikkerhet gjør at han ikke vet hva det blir til. Men Solskjær er ganske sikker på at Ronny Johnsen starter for United. Og at et Ferguson-valg på 4- 4- 2 vil være ytterligere en bekreftelse på at han sjøl er en meget viktig mann for laget.
<b<STOR OPTIMIST: - Vi må vinne noe, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.