- Vi vinner EM

ULM (Dagbladet): Norge-Frankrike 3-0. - Dette spillet holder ikke til EM-gull. Likevel tror jeg vi reiser oss og vinner turneringen, sier landslagsveteran og USA-proff Hege Riise (31) til Dagbladet etter gårsdagens tremålsseier.

Selv styrte hun den norske midtbanen, la lissepasninger og var banens beste. Det eneste hun ikke gjorde, var å score selv.

- I går jaktet vi revansje for 0-0-kampen i februar, og en god start på EM-sluttspillet. Revansjelysten er ikke mindre mot Italia torsdag. De slo oss ut i forrige EM for fire år siden, sier Hege Riise på vei ut av Donaustadion seint i går kveld.

Selv om de norske gulljentene ikke lyktes med sitt eget spill, kom scoringene.

- Vi er rufsete i forsvar, men effektive framover på banen. Selv om nervene lå utenpå jentene og feilpasningene florerte i perioder, greide vi å vinne komfortabelt. Som lag har vi mye mer å gå på. Dessuten er vi kjent for å heve oss utover i turneringene. I Sydney-OL tapte vi åpningskampen, men vant gullet likevel, sier Hege Riise.

Supereffektive

Tre mål på sju målsjanser forteller alt om effektive fotballjenter. Mot Canada forrige tirsdag scoret de 9 mål på 14 sjanser.

- I går hadde vi marginene på vår side. Selv om vi var effektive, kan vi mye bedre. Det må vi også vise fram hvis vi skal gå helt til topps, sier landslagstrener Åge Steen.

Etter 3- 0 ved pause var målet å spille mer gjennom midtbanen i andre omgang. Så ble det mest langballer da også, til alles skuffelse.

1- 0 kom etter et kjempeskudd av Monica Knudsen (26), hennes sjette landslagsmål på 56 kamper.

- Det var et innøvd trekk som vi har prøvd oss på mange ganger på trening. Jeg kom på løp, ballen ramlet ned i beina - dermed var det bare å klinke til. Vi spilte ikke noen fin fotball, men vant. Det var det viktigste, sier Monica Knudsen.

2- 0 var selvmål, etter høyt og aggressivt norsk press.

3- 0 ble satt inn av USA-proff Dagny Mellgren (23), etter forarbeid av Linda Ørmen.

100 for Bente

- En enkel scoring, det var bare å putte ballen i mål. Nå er vi i gang, dette var bare begynnelsen, sier Dagny Mellgren etter det 18. landslagsmålet.

USA-proff Bente Nordby (26) spilte sin landskamp nummer 100, og holdt buret reint etter en bra jubileumskamp.

- Det var godt å starte med seier, og å vinne en jubileumskamp igjen. De to siste endte med tap (den 50. og 75.), sier Bente Nordby etter seieren.

- Bente kan bli en matchvinner for oss i resten av EM, sier landslagstrener Åge Steen om gulljentenes sterke, siste skanse.

<B>BANENS BESTE:</B> Hege Riise (i midten) jakter på franske Angelique Rojas sammen med Linda Ørmen (til venstre) under landskampen i går.