-  Vi vinner gruppa

Med Sør-Korea, Ungarn og Slovenia som VM-motstandere har Norge havnet i ei knalltøff gruppe. Det skremmer verken landslagssjef Marit Breivik eller keeper Kjersti Beck.

-  Huff, det høres ut som knalltøffe motstandere, er Becks spontane reaksjon når Dagbladet ramser opp motstanderne i VM i Russland i desember. Men etter å ha fått summet seg litt er hun straks tilbake på offensiven:

Kan bli skumle

-  Vi skal vinne gruppa. Ungarn er gode, men vi har overtaket på dem. Sør-Korea kjenner jeg dårlig, men har tradisjoner for å være gode. Slovenia er bygd rundt Krim Ljubljana og kan bli skumle. Men vi skal være skjerpa fra første stund, lover Beck.

-  Det kribler litt i magen. Men skal vi nå langt, må vi slå alle, påpeker kaptein Gro Hammerseng.

Også landslagssjef Marit Breivik er sterkt i troen på at Norge går videre.

-  Vi skal bli blant de tre beste i gruppa. Det blir viktig for oss å gå til mellomspillet med full pott. Da må de slås, selv om både Sør-Korea og Ungarn er medaljekandidater, sier Breivik til Dagbladet.

Revansjesugne

I forrige VM i Kroatia floppet Norge og endte på en svak 6. plass. Det gjør Breivik revansjesugen:

-  Vi må gjøre oss revansjesugne. Men det vil jeg tro Ungarn er også, ettersom vi slo dem med 15 mål i EM i desember, sier landslagssjefen.

Kasteballene Angola og Australia er de to siste lagene i Norges gruppe. Breivik ser imidlertid en fordel i å møte tøff motstand på et tidlig stadium:

-  Da får vi satt standarden tidlig. Nå kommer vi til å være på hogget fra første sekund og løfte oss til det høyeste nivået. Den kan bli en fordel, tror hun.

-  Kjempetrekning

Håndballekspert Frode Kyvåg synes trekningen er kjempefin.

-  Jeg føler meg trygg på at vi slår både Sør-Korea og Ungarn, og tar med oss et glimrende utgangspunkt til mellomrunden, sier Kyvåg.

SELVSIKKER: Keeper Kjersti Beck vant EM-gull i sin mesterskapsdebut i fjor. Selv etter en tøff VM-trekning tror hun på mer jubel for Norges håndballjenter.