Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi vinner Norway Cup

Seks gule kort, krangel med dommeren og et feil idømt straffespark. Skeids Daniel Fredheim Holm er på sletta for å vinne alt sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis jeg noen gang skal vinne Norway Cup, blir det i år, forteller Holm, som vanligvis spiller for Skeids a-lag. Han har vært med i verdens største fotballturnering så lenge han kan huske, men har aldri vunnet noe. Det skal han i år.

- Vi har et veldig teknisk lag som består av fem a-lagsspillere, sier angrepsspilleren, vel vitende om at nettopp det kan bli deres største svakhet.

- Flere av kompisene mine er altfor glade i ballen. Ryker vi ut, er det fordi vi blir for egoistiske, mener Holm.

Straffet

Sørumsand visste hva de spilte mot, og ga hørbar juling i slettesola. Likevel måtte kaptein Kim Schöner innse at Skeid var et par fotballskonummer for store:

- Vi slipper inn unødvendige mål, men Skeid er gode og kommer til å nå langt, sier kapteinen, som avgjorde mye av kampen da han felte Daniel Fredheim Holm innenfor 16-meteren på stillingen 1- 0.

- Jeg var på ballen og ble utrolig hissig da dommeren blåste straffe, forteller Schöner.

Holm bare gliste av saken:

- Jeg hadde flaks i den situasjonen, innrømmer Skeid-spilleren.

Tonen var ikke like avslappet på Sørumsand-benken etter kampen.

Dommerbråk

- Hent linjedommeren hit, så skal jeg ta et alvorsord med ham, raste trener Bjørn Gabrielsen. Han følte seg urettferdig behandlet av dommertrioen da han ble bortvist fra banen i 2. omgang.

- Jeg er anklaget for å ha brukt skjellsord mot dommeren, men det er bare tull, hveste Gabrielsen, som måtte se seg slått av et bedre fotballag og varslet protester.

- Vi hadde ambisjoner om å nå finalen, men nå vet jeg ikke, deppet kaptein Schöner etter bataljen der hele seks spillere dro på seg gule kort - ham selv inkludert.

Klar for finalen

For Fredheim Holm og kameratene på Skeid var dette et steg til på veien. På søndag har a-laget kamp, men Holm har allerede sikret seg fri til finalen på lørdag.

- Jeg har sørget for å pådra meg karantene, slik at jeg får spille finalen med juniorlaget, smiler Holm, som ikke synes det er nedtur å komme rett fra EM og Drillo-skryt til middelmådige Ekeberg-baner.

- Dette er bare moro. Jeg elsker å spille med kompisene mine og tar dette veldig seriøst, forteller Holm.

Så gjenstår det å se om Skeid-gutta kan legge av seg primadonnanykkene og komme seg til lørdagen.

<B>AVGJØRELSEN:</B> Her takler Kim Schöner Skeids Daniel Fredheim Holm. Dommeren blåser straffe, og Sørumsand kapitulerer.