- Vi vinner serien

BODØ (Dagbladet): Anført av måltyven André Schei Lindbæk og pengemannen Kjell Inge Røkke, tar Molde helt av. I går kveld puttet Røkke hele fotballgjengen inn i sin Boeing Business Jet - og fløy dem hjem etter nok en trepoenger, den femte på rad.

- Vi vinner serien, tror André Schei Lindbæk. Som er Norges mest effektive spiss, men som egentlig ikke vil spille for Molde.

I går kveld fløy milliardæren og klubbeieren Røkke for første gang til en bortekamp med hele laget i samlet tropp. Sjefen pleier å se alle hjemmekampene og halvparten av bortekampene.

- Jeg tenkte vi kunne fly opp og ned på denne måten. Hvis ikke måtte laget ha reist dagen i forveien. Nå sparte vi et helt døgn, sa en strålende fornøyd Røkke til Dagbladet etter å ha krysset gressmatta og tatt turen inn i MFK-garderoben ved kampslutt.

I storform

Klokka 20.47 - mindre enn én time etter at dommer Rune Pedersen hadde blåst av kampen - lettet Røkkes luksuriøst utstyrte Boeing 737 fra Bodø lufthavn, med kurs for Molde. Der landet følget en liten time seinere.

MFK holder nå et drepende tempo i kampen for sin aller første ligatittel.

I går kveld innkasserte blåtrøyene sin femte (!) trepoenger på rad - og ligger helt i rygg på serieleder Lyn.

Fotballprat

Æresgjest i Røkke-jeten i går kveld: 24 år gamle André Schei Lindbæk, som startet sesongen milevis unna førsteelleveren, og som nå har scoret fem mål til sammen på de tre kampene han har fått starte. I tillegg har han ett mål som innbytter før i år.

Til sammen i år har André Schei Lindbæk fått spille tippeligafotball i ca 290 minutter. Han har laget seks mål - hvilket betyr at han scorer hvert 48. minutt!

- Jeg er i superform. Kanskje enda bedre enn i 1999, da jeg laget 13 mål for Skeid og to for Molde. Dette laget er også såpass sterkt at jeg tror vi tar gullet i år. Rosenborg og Stabæk blir de tøffeste konkurrentene, tror Schei Lindbæk.

Straffebom

Allerede på vei opp til Bodø hadde måltyven seg en gutteprat med Kjell Inge Røkke:

- Vi snakket fotball. Men jeg vil ikke gå inn på hva han sa til meg, smiler Schei Lindbæk.

På hjemveien vanket det gratulasjoner fra både Røkke og trener Gunder Bengtsson.

Sistnevnte hadde i vår ingen tro på Schei Lindbæk. 24-åringen ble plassert på benken, nærmere en tribuneplass enn en plass på banen. Men da sjansen endelig kom - mot Start for tre kamper siden - slo lysluggen til: To mål mot Start. To mot Vålerenga. Og i går: Ett mål og 2- 0 over Glimt. Skjønt han burde hatt to også i går. På 1- 0 bommet han på straffe.

- Dårlig straffe, fabelaktig redning. Jeg er desto mer fornøyd med scoringa. Jeg så Fredrik Kjølner komme mot meg, og bare lot ham skli forbi. Sendte ham ut for å kjøpe pølse. Så skjøt jeg under keeper og i mål, smiler Schei Lindbæk humoristisk - og vet at kameraten, som spilte stopper i Molde så seint som i fjor, ikke lar seg fornærme av litt vennskapelig hets.

Bosman-spiller

André Schei Lindbæk er helten i Molde. Og han tror på gull. Men helst vil han ikke spille for klubben. Som Bosman-spiller går han gratis ved sesongslutt.

- Jeg har veldig lyst til å spille utenlands. Jeg er i dialog med Molde om en eventuell forlengelse av kontrakten. Men resten blir en sak mellom meg, klubben og familien, sier Schei Lindbæk - som er samboer og har to barn.

Både Kjell Inge Røkke og trener Gunder Bengtsson vil beholde spissen sin. Sistnevnte har endret oppfatning noe den seinere tida:

- André jobber nå for laget på en helt annen måte enn før. Det har ikke vært hans styrke tidligere. Dersom han vil bli, er jeg sikker på at vi vil kunne gi ham et tilfredsstillende økonomisk tilbud, tror Bengtsson.

Molde jobber etter en femårsplan som skal gi klubben seriegull innen 2005.

Kjell Inge Røkke vil ikke snakke høyt om gulldrømmen:

- Det gjør selvsagt ingenting om gullet kommer før tida. Men andre får avgjøre om det lukter gull, mener Røkke.

- Vi har nå en plan med alt vi gjør. Jeg pleier å si at det er bedre å tape og vite hvorfor man taper - enn å vinne uten å vite hvorfor. Det er der vi er nå, smilte Røkke - iført sine eksklusive mokasiner uten sokker i den kvelende Bodø-heten.

SCORER PÅ BESTILLING: Her setter André Schei Lindbæk ballen i mål under Glimt-keeper Tor Egil Horn, og uten at høyreback Håvard Halvorsen kan forhindre det. Dermed fikk Molde endelig 1- 0 etter et stabilt trykk mot hjemmesvake Glimt gjennom 80 minutter. Nå tror spissjuvelen at Molde vinner serien. Selv stikker han utenlands dersom agent Rune Hauge klarer å finne en klubb til ham.
GLAD RØKKE: Kjell Inge Røkke var smil og lutter glede på Aspmyra. Men gull vil han ikke snakke om. Heller ikke konflikter. - Den påståtte konflikten mellom André Schei Lindbæk og trener Gunder Bengtsson ere medieskapt. Jeg tror André trives så godt at han kan tenke seg å bli i Molde, sa Røkke.