- Vi vinner sier norske Marianne og svenske Ulrika

SAN JOSÉ (Dagbladet): Svenskene mener at Ulrika Karlsson er verdens beste kvinnelige fotballkeeper. I nattas kvartfinale (kampstart klokka 4.30 norsk tid) blir hun en nøkkelspiller for blå-gult. - Det blir tøft, men vi vinner 2- 1, sier Ulrika Karlsson til Dagbladet.

Hun sto i mål for verdenslaget mot USA i forbindelse med VM-trekningen, er rask som et lyn og veldig bra en mot en. Med 1,75 på strømpelesten, er hun åtte centimeter høyere enn «Lille-Sprett» Bente Nordby i det norske målet.

- En av de beste spissene jeg har møtt, er Marianne Pettersen. Hun er både løpsvillig og uberegnelig. Likevel skal hun få trøbbel med å score. Vi har alt å vinne, og spiller helt uten press.

- Etter sju tap på rad, er tida inne til å slå Norge igjen, sier Ulrika Karlsson.

OL-klar


Marianne Pettersen kjenner til Ulrikas kvaliteter som keeper, men tror likevel at onsdagsnatta både vil ende i kvartfinaleseier og deltakelse i Sydney-OL år 2000. Ingen av de norske VM-spillerne tror at Sverige tar medalje i VM. Marianne Pettersen tipper norsk gull etter finaleseier over USA.

- Selv synes jeg avstanden mellom Norge og Sverige har minsket. I turneringen på Algarve fikk vi en spiller utvist, men tapte likevel bare 2- 1. Jeg tror det er Norge som må reise hjem etter kvartfinalen, ikke oss, sier svenskenes keeperfenomen Ulrika Karlsson.

Analytiker Øyvind Larsen er enig i at nattas svenske lag er bedre enn tidligere årganger.

Vinner sju av ti


- Før var det svenske forsvarsspillet mye hummer og kanari. Nå er det strammet opp atskillig. Likevel er det mest sannsynlig at Norge blir semifinalist i natt. På ti kamper mot Sverige, vinner vi normalt sju.

- På ti kamper mot USA, vinner vi fire, sier Øyvind Larsen til Dagbladet.