- Vi vinner trofeer uten penger

Fernando Torres frykter bare at Liverpool selger stjernespillere.

FAVORITTMAKKEREN: Fernando Torres deler spissansvaret for Spania med David Villa. Valencia-spissen er mannen Torres aller helst vil ha til Anfield. Foto: AP Photo/Paul White
FAVORITTMAKKEREN: Fernando Torres deler spissansvaret for Spania med David Villa. Valencia-spissen er mannen Torres aller helst vil ha til Anfield. Foto: AP Photo/Paul WhiteVis mer

||| (Dagbladet.no): Liverpool-toppscorer Fernando Torres presenterte søndag sin ønskeliste for neste sesong: Én av Valencia-trioen David Silva, Juan Mata eller David Villa til Anfield.

I dag presiserer spissen at Liverpool ikke nødvendigvis må forsterke for å vinne serien neste sesong.

- Jeg vet ikke hvordan Liverpools finansielle situasjon er, men jeg vet at vi ikke har like mye penger som Manchester United eller Chelsea. Vi slåss med mindre penger hver eneste sesong. Det er ikke noe problem for oss. Vi er et sterkt lag og vinner trofeer med eller uten penger, sier Torres ifølge The Guardian.

Troféløs sesong
Fjorårssesongen endte uten en eneste pokal for de helrøde. Laget ledet ligaen lenge før Manchester United tok styringen mot klubbens tredje strake gull. Champions League endte i nederlag mot Chelsea i kvartfinalen.

- Det viktigste er av vi stadig nærmer oss tittelen. Det har vært frustrerende for meg, fordi tre år er for lenge uten et trofé i Liverpool. Det neste kommer, det er jeg sikker på. Jeg vet at Rafa (Benitez) jobber hardt for å hente nye spillere, sier Torres.

Men han tror ikke at Spania-spissmakker Villa blir én av dem.

- Jeg er ganske sikker på at han blir for dyr for oss. Han er en enestående spiss, og hvis Liverpool skulle kjøpt hvilken som helst spiller ville jeg bedt om ham, sier Torres.

Spania-spissen legger til at Liverpool ikke må ha Villa, fordi Steven Gerrard per dags dato fyller rollen bak Torres - og scorer mer enn 20 mål per sesong.

- Vi trenger ikke egentlig en spiss til, vi må bare beholde våre beste spillere.

Det kan være vanskelig nok, midtbanespillerne Xabi Alonso og Javier Mascherano er blitt koblet til henholdsvis Real Madrid og Barcelona i sommer.

Frykter salg
Alonso er kanskje nærmest et farvel med Anfield, i dagens The Independent sier 28-åringen at han verker utelukker Real Madrid eller å bli i Premier League. Forholdet til Benitez er for tida bare «profesjonelt».

Torres liker ikke spekulasjonene.

- Jeg er redd for at lagkameratene mine forsvinner. Hvis vi bare kan beholde de beste og få inn noen nye, så tror jeg vi blir enda bedre neste sesong.

MENER UNITED ER SVEKKET: Torres gleder seg over at Manchester United har solgt Cristiano Ronaldo, og tror neste sesong kan bli stor for Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble
MENER UNITED ER SVEKKET: Torres gleder seg over at Manchester United har solgt Cristiano Ronaldo, og tror neste sesong kan bli stor for Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer