Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi viser en enorm vinnervilje

Molde med heldig trepoenger i svak forestilling mot VIF. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Vålerenga - Molde 1-2.

Molde så lenge ut til å tape ytterligere terreng til Strømsgodset i gullkampen mot et Vålerenga-lag som hadde funnet tilbake til seiersresepten. Faktisk ville ett poeng være godt betalt for gjestene, spill og sjanser tatt i betraktning.

Tre poeng var som en lottogevinst å regne. De regjerende seriemesterne skapte fint lite utover stolpetreffet fra Mattias Moström, som resulterte i at Joshua Gatt dyttet ballen i åpent mål og Davy Claude Angans seiersmål tre minutter før slutt.

MATCHVINNER: Davy Claude Angan slo til da Molde trengte det som mest og ble matchvinner med bare tre minutter igjen å spille.
MATCHVINNER: Davy Claude Angan slo til da Molde trengte det som mest og ble matchvinner med bare tre minutter igjen å spille. Vis mer

- I dag spiller vi kanskje vår dårligste kamp for året, men står igjen med tre poeng, sier Solskjær, som er opptatt av hvor mye de to ekstra poengene betyr. Han tror lagets rutine fra fjorårets seriemesterskap kan bli avgjørende i år.

- Vi vet hvordan det skal gjøres. Det vi opplevde i fjor, hvor vi viste at vi kan vinne og ikke bare bli nummer to, kan bli veldig viktig.

- Godt tegn Magne Hoseth framhever også Moldes evne til å vinne fotballkamper, selv om det nødvendigvis ikke alltid kan svinge like mye av laget fra jazzbyen.

- Det har vært kamper i det siste der vi har vært suverene uten å få med oss poeng. I dag var det en jevn kamp som kunne bikket begge veier. Vålerenga gjorde det vanskelig for oss. Samtidig hadde vi alt for dårlig balltempo og var for upresise. Men jeg tar det som et godt tegn at vi klarer å vinne når vi ikke er på vårt beste, sier kaptein Magne Hoseth.

TILBAKE MED SCORING: Marcus Pedersen spilte sin første kamp siden han ble utestengt av Vålerenga for en nattlig bytur, og svarte med å komme inn og score.Foto: Sjur Stølen/Digitalsport
TILBAKE MED SCORING: Marcus Pedersen spilte sin første kamp siden han ble utestengt av Vålerenga for en nattlig bytur, og svarte med å komme inn og score.Foto: Sjur Stølen/Digitalsport Vis mer

- Vi viser en enorm vinnervilje - vi vil virkelig ha et seriegull til, legger han til.

Pedersen tilbake med scoring Marcus Pedersen måtte finne seg i å starte på benken, men var i det minste tilbake og tilgjengelig for Vålerenga for første gang siden han ble utestengt av klubben etter en nattlig bytur før kampen mot Aalesund for to uker siden.

Kraftspissen viste at han stadig vet hvor målet står, selv om han har tilbrakt den siste tida på sidelinja. Halvveis ut i annen omgang viste han besluttsomhet og avslutterferdigheter av høy klasse da Bojan Zajic fikk dyttet ballen ut på venstresida av feltet.

Slik Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gjorde det i sine velmaktsdager i Manchester United-trøya, dro den innleide VIF-spissen til på direkten og bøyde ballen uttagbart rundt en sjanseløs Espen Bugge Pettersen.

Det så lenge ut til å holde til ett VIF-poeng, men tippeligatoppscorer Angan ville det annerledes. På overtid fikk Pedersen en ny mulighet da Vegard Forren ekspederte en klarering rett på pannebrasken hans. Men upresset og for åpent mål, styrte han headingen svakt over tverrliggeren.

Paradoksal Dermed reiser Molde fra hovedstaden med tre kjærkomne poeng, og puster nå serieleder Godset i nakken før drammensernes møte med Sandnes Ulf på mandag.

- Fotballen er paradoksal. Det er bra trøkk i gutta, tross at det er den tredje kampen denne uka. Jeg er fornøyd med spillet og prestasjonen, så er vi lei oss for resultatet. I første omgang leverer vi årsbeste, og totalt sett er det bra, men vi roter det til på begge målene og derfor ender vi opp med null poeng, sier VIF-manager Martin Andresen etter det første tapet på fire kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media