- Vi visste at det ikke ville se pent ut på dette tidspunktet

Blackhawks sterkest i finaledrama.

VANT FØRSTE KAMP: Chicago Blackhawks vant 4-3 mot Boston Bruins i første kamp i Stanley Cup-finalen i går. Foto: REUTERS/Jim Young / NTB Scanpix
VANT FØRSTE KAMP: Chicago Blackhawks vant 4-3 mot Boston Bruins i første kamp i Stanley Cup-finalen i går. Foto: REUTERS/Jim Young / NTB ScanpixVis mer

Andrew Shaw ble matchvinner i tredje overtidsperiode da Chicago Blackhawks vant 4-3 mot Boston Bruins i første kamp i Stanley Cup-finalen i ishockey onsdag.

Shaw scoret seiersmålet 12.08 minutter ut i den tredje ekstraperioden. Skuddet fra Michal Roszival traff Dave Bolland før det gikk via beinet til Shaw og i mål.

- Vi måtte få folk foran nettet. Vi visste at det ikke ville se pent ut på dette tidspunktet. Det var et bra skudd og en fin styring. Det var utrolig. Vi fortjente dette, sa Shaw til NBC.

Ved ordinær tid var stillingen 3-3, og ingen av lagene klarte å score i de to første periodene av forlengningen. I NHL-sluttspillet avgjøres ikke kampene på straffer.

Shaw hadde også en assist og ble kåret til kampens beste spiller. Scoringen var hans femte i årets sluttspill.

Bruins ledet To scoringer av Milan Lucic sørget for at gjestene ledet 2-0 tidlig i annen periode, men Brandon Saad Chicago håp med sin redusering. Patrice Bergeron økte til 3-1 i siste periode for Bruins før Blackhawks kjempet seg tilbake i kampen med scoringer av Dave Bolland og Johnny Oduya. I forlengningen sørget til slutt Shaw for jubel for hjemmefansen.

- Det er aldri lett å tape en kamp når du spiller tre overtidsperioder. Vi hadde noen store muligheter, men tok ikke vare på dem. Til slutt kommer en til å score mål når folk blir slitne, sa Bruins-trener Claude Julien.

Møtes lørdag Chicago Blackhawks tok dermed første stikk i finalen. Det spilles best av sju kamper, og lagene møtes igjen i Chicago lørdag.

På spørsmål om hvordan Blackhawks skal nullstille seg til kamp to, svarte matchvinner Shaw kort:

 - Få litt søvn.

De to lagene møtes for første gang i Stanley Cup-finalen. Bruins slo ut Pittsburgh Penguins med fire strake seirer i semifinalen, mens Blackhawks gikk videre med 4-1 sammenlagt mot tittelforsvarer Los Angeles Kings.

Blackhawks vant tittelen i 2010, mens Bruins gikk til topps året etter. (©NTB)