Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi visste at Kjetil var i stand til dette, men det er veldig godt å få det bekreftet

Jansrud vant for andre dag på rad.

NY SEIER: Kjetil Jansrud kopierte lørdagens utfor-suksess da han kjørte ned til Super-G-seier i Lake Louise i kveld norsk tid. EPA/NICK DIDLICK
NY SEIER: Kjetil Jansrud kopierte lørdagens utfor-suksess da han kjørte ned til Super-G-seier i Lake Louise i kveld norsk tid. EPA/NICK DIDLICK Vis mer

(Dagbladet): I kveld kjørte Kjetil Jansrud (29) ned til sin andre verdenscupseier på to dager. Etter å ha vunnet utforrennet for bare et døgn siden, knuste gladgutten fra Vinstra all motstand nok en gang da Super-G sto på programmet i Lake Louise i Canada.

- Det er vanvittig gøy. Det er en utrolig bra start på fartssesongen, skryter landslagstrener Håvard Tjørhom overfor Dagbladet.

- Stor prestasjon Før helgen sto Jansrud med tre verdenscupseirer totalt i karrieren. Nå er det tallet nesten doblet. Tjørhom er imponert over at 29-åringen i dag klarte å kopiere utfor-suksessen for bare et døgn siden.

- Det er vanvittig bra at han klarer å nullstille seg etter seieren i går. Det er små marginer det er snakk om. Det er mange som er i stand til å kjøre fort. Likevel vinner Kjetil forholdsvis klart. Det er en stor prestasjon, sier Tjørhom.

- Hvordan samsvarer disse resultatene med forventningene dere hadde på forhånd?

- Ut ifra trening, spesielt den siste tiden inn mot Lake Louise , har vi visst at han hadde farten inne. Vi visste at Kjetil var i stand til dette, men det er veldig godt å få det bekreftet.

Ser fremover Når Dagbladet prater med Tjørhom befinner landslagstreneren seg fremdeles på posisjonen sin oppe i bakken. Derfor har han ikke fått snakket med det norske fartsfantomet enda.

- Men jeg kan bare tenke meg at han er veldig fornøyd. Han er ranget som nummer én i Super-G, og da er det veldig godt å innfri forventningene. Det er ikke rom for mye feil, så man er fullt klar over at man må «treffe» for å vinne et renn her, sier Tjørhom.

Han har også grunn til å være fornøyd med en annen nordmannen som kjørte ned det canadiske fjellet i dag. Alexander Aamodt Kilde (22) så lenge ut til å kunne blande seg inn i tetstriden, men endte til slutt på 12. plass.

- Det var veldig godt å se Kilde. Han kunne absolutt vært oppe på pallen, men hadde en feil på slutten, forklarer Tjørhom, som allerede i dag tar med seg laget og setter kursen mot neste konkurranse i USA.

- Vi ser veldig fram til å komme til Beaver Creek. Det er en bakke vi liker oss godt i. Kjetil synes bakken passer han godt. Vi reiser til Calgary senere i dag og flyr til Denver i morgen, før vi så drar videre opp til Beaver Creek.

Jansrud vant med 29 hundredeler foran østerrikske Matthias Mayer. Dominik Paris fra Italia tok den siste pallplassen. Aksel Lund Svindal driver som kjent med opptrening etter å ha røket akillelsen i forrige måned, og deltok derfor ikke.

FORNØYD TRENER: Håvard Tjørhom er naturligvis tilfreds med Kjetil Jansruds prestasjoner i Lake Louise. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORNØYD TRENER: Håvard Tjørhom er naturligvis tilfreds med Kjetil Jansruds prestasjoner i Lake Louise. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media