Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi visste at vi hadde en spesiell spiller

Nielsen om Ødegaard.

SKRYTER AV ØDEGAARD:  David Nielsen trente Martin Ødegaard i Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKRYTER AV ØDEGAARD: David Nielsen trente Martin Ødegaard i Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

David Nielsen vraket Ronny Deilas modell og bygget laget rundt Martin Ødegaard for å få utnyttet ungguttens potensial. Nå forteller Strømsgodset-treneren om hvilke konsekvenser valget fikk.

I et intervju med Drammens Tidende snakker dansken om valget han gjorde da han ble ansatt som Godset-trener i fjor sommer. Nielsen hadde skjønt at han hadde en framtidig stjerne i den da 15 år gamle midtbanespilleren.

- Skulle vi ha maksimalt ut av Martin, så kunne vi ikke fortsette å spille 4-3-3. Vi så allerede tidlig at det kom til å bli helt enormt. Potensialet i den Martin-saken var på superstjernenivå. Vi visste at vi hadde en helt spesiell spiller, sier han til DT.

Både formasjon og spillestil ble tilpasset Ødegaard. Godset skulle spille 4-2-3-1, og beskjeden til spillerne var klar: Martin (15) skulle ha ballen så ofte som mulig. Det ble ikke bare godt mottatt i spillergruppen som hadde vunnet eliteserien under Ronny Deila året før.

- Vi måtte gå på kompromiss med at vi tapte noen fotballkamper i starten, samtidig som omgivelsene var i gullmodus, innrømmer Nielsen.

- Vi landet på beina. Det er fordi Martin tålte å få det ansvaret. Alt tilsa at han skulle klare det. Vi fikk 100 prosent ut av Martin, legger han til.

Gigantovergang En suksesshistorie ble det definitivt for Ødegaard selv. Han scoret fem mål og slo sju målgivende pasninger etter debuten i eliteserien, og et halvt år etter det nevnte Nielsen-grepet ble han solgt til Real Madrid.

Det tror ikke Nielsen hadde skjedd dersom han ikke hadde gjort nettopp det, å bygge mesterlaget fra 2013 rundt en relativt ukjent 15-åring.

- Nei, det hadde han ikke (blitt solgt til Real Madrid i januar). Hvis vi hadde holdt igjen Martin, så hadde det ikke blitt den suksessen for ham eller klubben, sier treneren.

Nielsen tror Martin Ødegaard har alt som skal til for å bli en superstjerne:

- Han er passe jordnær, passe ydmyk, passe cocky, passe frekk på banen. Det er noe med hele mentaliteten hans. Jeg har aldri sett en spiller som trener med så mye kvalitet. Det jeg har lært mest av denne perioden med Martin er at 99 prosent ikke er bra nok. Det er kun 100 prosent som gjelder. (©NTB)