- Vi visste ikke hva som møtte oss

Brann tapte fullt fortjent for Hamburg.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Hamburger SV 0-1. Etter ei uke i heftig gullrus, ble Branns møte med Europa et realt antiklimaks.

Seriemesterne kom aldri opp på vant nivå, og tapte fullt fortjent mot et bedre Hamburg-lag.

Skuffet Opdal

- Jeg tror ikke helt vi visste hva som møtte oss i dag. Vi mister ballen altfor ofte og altfor enkelt. Vi slipper de altfor lett til sjanser. Det går mye raskere enn vi er vant til, sier Håkon Opdal - Branns desiderte bestemann - til Dagbladet.no etter kampen.

For to skikkelige målsjanser på 90 minutter er uvant kost på 2007-utgaven av Brann Stadion.

- Vi åpner bra, men blir spilt veldig lave etter hvert. Det er ikke så mye mer å si egentlig - vi taper for et bedre fotballag i dag, enkelt og greit, medgir Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Og har helt rett.

For det åpnet ikke så aller verst for de nybakte seriemesterne på Stadion.

OVERRASKET: Brann-gutta visste ikke Hamburg var så gode som tyskerne viste i Bergen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
OVERRASKET: Brann-gutta visste ikke Hamburg var så gode som tyskerne viste i Bergen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- De spilte oss lave

Hjemmelaget gikk ut i høyt press og Eirik Bakke, for kvelden som hengende spiss, satte på sedvanlig vis standarden med noen sugende taklinger de første minuttene.

Men optimismen varte ikke spesielt lenge.

Det røde vertskapet viste snart overdreven hanseatisk gjestfrihet for sine nordtyske gjester.

Bak nølte begge de to islendingene og ga ofte bort ballen på grunn av upresise oppspill. Lenger fram på banen fremsto etter hvert verken Jan Gunnar Solli, Vaagan Moen eller Thorstein Helstad med den vante gnisten. I løpet av de første 45 minuttene skapte ikke Bergens stolthet én eneste målsjanse.

- Vi hadde jo tenkt å stå høyere, men de var så gode at vi ble spilt lave, forklarer Mjelde.

Hamburg styrte etter hvert mer og mer av banespillet, og både kvikke Trochowski og lure Olic kunne sendt tyskerne foran i første omgang. Bare en meget solid Håkon Opdal i Brann-målet gjorde at det sto 0-0 til pause.

Mål fra 30 meter

Mjelde erstattet Eirik Bakke og Tijan Jaiteh med pulikumsfavorittene Huseklepp og Karadas ved halvtid, og de lokale guttene så ut til å sette fart i et, til da, svært bleikt hjemmelag.

Tempoet ble skrudd i været, men fortsatt manglet den nødvendige presisjonen i angrepsspillet.

Og etter timen fikk Brann en i sekken.

Fullt fortjent.

Vincent Kompany fikk ballen på 30 meter, tok seg tid til å sikte inn, og sendte ballen mot mål. Skuddet var langt fra knallhardt, men sneik seg inn via stanga bak Håkon Opdal.

- Det er langt hold, men jeg ser ikke utgangen på skuddet. Hadde jeg sett den litt tidligere, kunne jeg tatt et steg før jeg kastet meg. Jeg kunne kanskje ha tatt den, men bortsett fra det synes jeg gjør en bra kamp, fortsetter Brann og Norges nummer en.

Og da tyskerne endelig var foran, brøt rabalderet løs i Bergen.

Tribunebråk

Først kastet bortefansen bengalske lys inn på gressmatta så hele stadion ble røyklagt. Deretter ble en Brann-supporter i røykhavet vist bort fra tribunen etter en heftig krangel med Hamburg-trener Huub Stevens.

Brann løftet seg etter Hamburg-målet, men kom aldri nærmere enn Thorstein Helstads «skli-skudd» drøye timinuttet før slutt.

Toppscoreren dukket perfekt opp på bakerste stolpe, men ballen strøk tverliggeren - på feil side.

- Vi leverer slettes ingen god kamp i dag, men de var gode. De var utrolig aggressive og nektet oss rom , sier Erik Huseklepp – er friskt pust da han entret gresset ved halvtid.

I den tyske leiren var stemningen derimot særdeles god.

- De har akkurat blitt norske mestere, så dette må vi være veldig godt fornøyd med, sier Mohamed Zidane til Dagbladet.no etter kampslutt.

Og nå må Brann ta poeng på bortebane.

- Må vinne borte

Mons Ivar Mjelde medgir at Brann nå slå Dinamo Zagreb, og at de sannsynligvis også må vinne en bortekamp.

- Mulighetene er ikke ødelagte nå, men det blir tøft. Både Rennes og Basel er gode hjemmelag, men det er muligheter, avslutter en offensiv Mons Iver Mjelde.

8. novemer reiser Brann til Frankrike før å møte Rennes, før Dinamo Zagreb kommer til Bergen 29. november. Gruppespillet avsluttes i Basel 5. desember.

RØYKLA STADION: Hamburg-supporterne tente bluss da tyskerne scoret.
MATCHVINNER: Vincent Komapni scoret kampens eneste mål.