- Vi visste ikke hvordan Froome ville takle brosteinen

Briten veltet og brøt Tour de France.

FAVORITT UTE : Chris Froome må bryte Tour de France etter å ha veltet. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix
FAVORITT UTE : Chris Froome må bryte Tour de France etter å ha veltet. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENBERG (procycling.no): Chris Froome har måttet bryte Tour de France etter å ha krasjet hele tre ganger på dagens etappe.

Froome var opprinnelig den store favoritten til å vinne rittet sammenlagt, etter å ha dominert fjorårets utgave.

- Vi visste ikke hvordan Froome ville takle brosteinen, sier hjelperytter Geraint Thomas til procycling.no i Frankrike.

- Dette er en stor nedtur for ham. Han har jobbet hardt hele sesongen. I løpet av to dager krasjer han tre ganger og nå er alt ødelagt. Sånn er sporten, det er skuffende, men han kommer tilbake neste år, fortsetter Thomas.

Det var ventet at brosteinen på dagens etappe ville føre til svært mange velt. I tillegg regnet det kraftig, noe som førte til såpeglatte veier.

Til slutt var det et velt i en rundkjøring som førte til at Froome valgte å sette seg inn i Sky-bilen, med tydelig store smerter.

Tour de France-favoritten kom seg ikke engang til dagens første brosteinsparti før han måtte kaste inn håndkleet.

Den uheldige briten veltet også på gårsdagens etappe, og måtte til røntgen for å få undersøkt håndleddene sine. Også tidligere i år tapte han ledelsen i oppkjøringsrittet Critérium du Dauphine grunnet velt.

Nå er det Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) som er den store favoritten i sammendraget, men lagleder Oleg Tinkov jubler likevel ikke.

- Jeg var sikker på vi kom til å vinne uansett, men ikke på denne måten. Mine kondelanser går til Sky og Chris Froome. Jeg synes synd på dem, skriver Tinkov på Twitter.

BORT: Kurt Asle Arvesen satt bak rattet da Chris Froome ble kjørt bort. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix
BORT: Kurt Asle Arvesen satt bak rattet da Chris Froome ble kjørt bort. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer