VM-kvalifisering:

- Vi visste vi kunne lage problemer for Norge

San Marino-sjefen fornøyd med nesten-sensasjonen.

HØYDEPUNKT: Norge stanget og stanget mot San Marino, men 15 minutter før slutt løsnet det. Til slutt vant Norge 4-1 Video: MAX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

San Marino hadde ikke scoret på bortebane i VM-kvaliksammenheng siden 2001. Nå har laget fått motivasjon etter 1-4-tapet mot Norge.

Etter en tidlig utligning i 2. omgang holdt San Marino, som er rangert som nummer 201 i verden, Norge til 1-1 helt til et kvarter gjensto.

– Vi visste at vi kunne lage problemer for Norge dersom vi forsvarte oss godt. Det var likevel en fortjent seier til Norge, selv om vi gjorde en god opptreden og holdt ut en god stund, sa San Marino-trener Pierangelo Manzaroli da han møtte norsk presse etter nesten-sensasjonen i høstkulda.

– Øynet du en sensasjon?

– Vi visste at det var mulig å ta poeng dersom vi gjorde det godt, men det er en forskjell på disse lagene. Det er kanskje noe av fotballens magi at dersom man jobber veldig godt sammen som gruppe, kan man få til mye. Men til slutt var det fortjent at Norge vant, sa Manzaroli som selv var i aksjon da San Marino tapte 0-10 på Ullevaal stadion i 1992.

Den lille staten, som ser ut som en prikk i Italia, på kartet, hadde spilt 17 bortekamper uten mål i VM-kvalifiseringen.

– Det er alltid en fornøyelse å score for San Marino, siden man scorer ganske sjelden. I dag er jeg enda mer fornøyd med at vi er i stand til å utfordre andre lag. Det gir mye motivasjon og inspirasjon til fortsettelsen, sa San Marinos trener.

Berget av bytter

Først da Martin Samuelsen kom inn, og en annen innbytter Adama Diomande, satte fart på Norge, ble slitne San Marino-bein sjanseløse. Diomande curlet inn 2-1 oppe i hjørnet, før Samuelsen scoret sitt første landslagsmål.

Joshua King satte inn 4-1 og rettet opp feilen som førte til San Marinos utligning.

– Det er slik i dette gamet, kampene lever sitt eget liv. Dio kom inn på en utmerket måte og dro seg inn fra venstre før han curlet den i det lengste hjørnet. Martin Samuelsen kommer inn og skaper ubalanse, scoringen er det høyt nivå på. Det gleder meg måten Josh jobber steinhardt på i 2. omgang. Han viser vinnervilje som blir kronet med en herlig scoring, sa Per-Mathias Høgmo om de tre målscorerne som berget ham fra en fornedrende kveld.

Ess i ermet

– Vi hadde ett ess i ermet. Vi hadde spillere som kunne komme inn da kampen åpnet seg og som ville gi store sjanser, sa Høgmo nokså stolt på pressekonferansen.

8214 tilskuere fulgte kampen denne tirsdagen i oktober. De fleste jublet da lilleputtene fra San Marino utlignet.

– Det har jeg ikke noen kommentar til, men registrerer en veldig god stemning mot slutten av kampen. Folk gledet seg over at Martin Samuelsen scoret, Dio scoret et nydelig mål og Josh åpnet målkontoen i kvaliken, sa Høgmo da han ble spurt om hva han tenkte om at hans egne fans heiet på motstanderlaget.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer