Vialli tar over Watford

Det ble i dag klart at Gianluca Vialli blir ny manager for Espen Baardsen i Watford. Målet er å ta laget tilbake til Premier League.

Italieneren fikk sparken fra Chelsea tidlig denne sesongen. Nå er det klart at den tidligere toppspissen blir Watford-sjef fra neste sesong.

- Jeg måtte tenke meg nøye om før jeg bestemte meg, men det tok meg ikke lang tid å finne ut at dette var klubben for meg, sier Vialli.

- De ønsker å være en Premier League-klubb og jeg er her for å sørge for det. Det blir en stor utfordring, men vi skal ha mye moro også.

Sjansen i den engelske 1. divisjonsklubben åpnet seg da Graham Taylor offentliggjorde at han gir seg etter denne sesongen. Vialli ble i sin tid hentet til England av Ruud Gullit. Da Gullit fikk sparken i London-klubben, tok Vialli over som spillende manager.

Som Chelsea-sjef førte Vialli klubben til cupvinnercup-seier i 1998, ligacuptriumf og FA-cupseier.

- Da jeg fikk sparken forlot jeg Chelsea med en vond smak i munnen. Det var derfor godt å ta seg litt fri. Jeg ble overrasket og smigret da jeg møtte Watford, sier Vialli.

Watford var lenge med i opprykkskampen i årets 1. divisjon, men med uavgjort i helga ble det klart at laget ikke har sjanse på playoff-plass.

Nå håper klubben på suksess neste sesong - med Vialli som manager.

- Jeg er veldig fornøyd med å ønske Luca velkommen til Watford. Jeg synes denne avtalen viser hvilke ambisjoner klubben har, sier Watford-direktør Tim Shaw.

  • Ifølge BBC har Vialli skrevet en treårskontrakt. Det er ventet at Vialli tar med seg tidligere Chelsea-assistent Ray Wilkins som hjelpetrener.
  • I Chelsea var Vialli sjef for Tore André Flo. I Watford spiller keeperen Espen Baardsen.
BACK IN BUSINESS: I dag ble det offisielt at Gianluca Vialli tar over som Watford-manager.