Vialli tilbake på skolebenken

Tidligere Chelsea-manager Gianluca Vialli er på trenerkurs hos FAs Howard Wilkinson og håper å være tilbake på fotballarenaen til sommeren. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vialli ble ofret som Chelsea-sjef etter mager poengsanking i seriestarten. Nå er italieneren i full gang med ekstra trenerutdannelse under veiledning av teknisk ansvarlig i det engelske fotballforbundet Howard Wilkinson. Vialli er ferdig utdannet i juni.

- Da skal jeg gjøre noe i enten England eller Italia, sier Vialli ifølge Planetfootball.

Vialli fikk flere tilbud etter at han fikk sparken i Chelsea. Han fikk trener tilbud fra hjemlandet. Både Southampton og Newcastle ønsket Vialli på laget - som spiller.

Men Vialli takket nei til alle tilbud og har istedet brukt tida på kick-boksing og golf. Som Chelsea-manager vant Vialli cupvinnercupen, supercupen, ligacupen og FA-cupen. Italieneren er fortsatt bitter når han tenker på avskjeden med London-klubben.

- Det er som et kjærlighetsforhold som plutselig tar slutt. Lidelsen og smerten gjør deg forvirret og du mister troen på egne evner. Avskjeden og sårene den åpnet er nå en del av meg og vil aldri forlate meg helt, sier Vialli som innrømmer at han fortsatt er sulten på fotball.

- Jeg ser for meg at lysten til å komme tilbake vil komme fram de neste månedene. Det er tross alt første gang jeg har stoppet midt i en sesong på nesten tjue år..

Hedrer Matthews

Manchester United, Stoke, Port Vale, Aston Villa, Nottingham Forest og Liverpool skal hedre fotballegenden sir Stanley Matthews ved å delta i en turnering i 19. mai. Det skal også arrangeres en gallamiddag og auksjon for å hedre Matthews 1. februar.

Di Canio til Lazio?

Ryktene om at Paolo di Canio er på vei til Lazio florerer. West Ham hevder hardnakket at di Canio ikke er på vei bort fra klubben, men hovedpersonen sjøl legger ikke skjul på hva som frister han mest. - Alle vet hva jeg synes om Lazio. Jeg vil alltid være Lazio-fan. Å få bære klubbtrøya igjen vil være fantastisk for meg, sier Di Canio.

Saha til Arsenal?

Fulham-toppscorer Louis Saha har dundret inn 21 mål så langt denne sesongen. Det har fått London-nabo Arsenal til å få opp øynene for den franske spissen. Saha er bestekamerat med Arsenal-spiss Thierry Henry nå håper manager Arsene Wenger at han klarer å lokke Saha til klubben. - Saha er et fantastisk talent. Han er det nærmeste jeg har sett en spiller som Ian Wright, sier Wenger om franskmannen. Fulham-ledelsen har allerede advart kjøpelystne Premier League-klubber om at Saha ikke er til salgs.

Beattie jakter på landslagsplass

Southampton-spiss James Beattie er i storform og har scoret ni mål på like mange kamper. Nå håper han på en plass i den engelske landslagstroppen.

- Alle vil spille på landslaget - det er ikke annerledes for meg. Hvis jeg klarer å holde formen vedlike vil jeg sikkert få sjansen, sier Beattie som kom til Southampton fra Blackburn. Før overgangen til Premier League var Beattie gjennom en periode med 18 måneders måltørke før han igjen fant veien til nettmaskene.

Kilder: Planetfootball, Sky Sports, Ananova.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer