DYRERE: Luis Suarez, Lionel Messi  og Neymar har hatt mye å juble for i Barcelona. Men Viaplay-kundene jubler ikke etter at strømmetjenesten setter opp prisen for å se blant annet spansk fotball. Foto:  Joan Valls/Urbanandsport/JamMedia
DYRERE: Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar har hatt mye å juble for i Barcelona. Men Viaplay-kundene jubler ikke etter at strømmetjenesten setter opp prisen for å se blant annet spansk fotball. Foto: Joan Valls/Urbanandsport/JamMediaVis mer

Viaplay-kunder er forbanna etter prishopp: - Må beklage feilen

Derfor øker prisen.

(Dagbladet): MTGs strømmetjeneste Viaplay setter opp prisen på sine sportslige tilbud og den dyreste sportspakken øker fra 199 til 329 kroner per måned.

- Bakgrunnen er at Viaplay skal være den beste leverandøren av sport i Norge og det er investert mye i innhold den siste tida. Viaplay har forlenget avtaler med Champions League, NHL og fått nye avtaler med La Liga og Serie A. Det er grunnen til at prisen øker, sier Jessica Sjöberg, kommunikasjonssjef i MTG og Viaplay, til Dagbladet.

Mange reaksjoner Nettstedet Kampanje omtalte saken først og rapporterte om sterke reaksjoner etter at kundene ble informert i går kveld. Flere abonnenter reagerte med vanntro. Med den dyreste sportspakken betyr er prisøkningen på 65 prosent.

«Dere har fortsatt muligheten til å beklage feil pris i skrekk-e-posten dere sendte oss, og forsikre oss om at prisen for sporten SELVSAGT skal være 199,-, og ikke monstrøse 299,-» skriver én av kundene, gjengitt av Kampanje.

Andre skriver:

«Etter å ha abonnert på Viaplay siden starten, så har jeg i dag sagt opp mitt abonnement. En prisøkning på 65 % var voldsom. Jeg har hatt mitt abonnement for å kunne se Champions League Og å skulle betale tett på kr 4.000 i året for noen få kamper blir litt i overkant».

Til Dagbladet forteller Sjöberg at Viaplay fjerner det gamle tilbudet som inkluderte all sport til 199 kroner per måned.

Ingen jubelrop Nå vil Viaplay dele det sportslige tilbudet i to: Den første pakken gjelder sport og alle serier, til 299 i måneden. Den andre pakken gjelder sport, film og serier til 329 per måned. Bare tilbudene som omfatter sport øker i pris.

- Vi informerte våre kunder i går kveld og det er ingen som mottar nyhet om høyere pris med jubelrop. For oss er det viktig å forklare hvorfor prisen økes og at tilbudet til kundene blir bedre. Det har ikke vært noen telefonstorm, men vi ser i sosiale kanaler at det er mange meninger rundt dette. Vi vil fortsatt lage det best mulige sportslige tv-tilbudet til alle i Norge, sier Sjöberg til Dagbladet.

Sjöberg opplyser at hun ikke ønsker å spekulere i hvordan prishoppet vil påvirke antallet abonnenter hos Viaplay.

Det var 13. oktober i fjor at MTG opplyste at de hadde kjøpt rettighetene til de ettertraktede ligaene La Liga (Spania) og Serie A (Italia).

- Vi sitter nå på rettighetene til flere av de viktigste ligaene utenfor England. I tillegg har vi fra før Champions League, selve indrefileten i internasjonal klubbfotball, sa administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen.

Nå settes altså prisen opp for de som abonnerer på internettjensten Viaplay.

- BEDRE TILBUD: Jessica Sjöberg i Viaplay forteller at prisen øker på grunn av et bedre sportslig tilbud til kundene.
- BEDRE TILBUD: Jessica Sjöberg i Viaplay forteller at prisen øker på grunn av et bedre sportslig tilbud til kundene. Vis mer