Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viasat beklager Northug-hetsen som fikk «Tre kronor» til å rase

Truet med boikott.

PROVOSERTE: Ishockeyspilleren Patrik Berglund (i midten) hetset Petter Northug på svenske Viasat. Nå beklager kanalen at de viste klippet. 
Foto: Claudio Bresciani / TT /
PROVOSERTE: Ishockeyspilleren Patrik Berglund (i midten) hetset Petter Northug på svenske Viasat. Nå beklager kanalen at de viste klippet. Foto: Claudio Bresciani / TT / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenske ishockeylandslaget, også kalt «Tre kronor», truet med boikott av den svenske OL-kanalen Viasat etter at de viste et klipp der ishockey-spilleren Patrik Berglund hetset Petter Northug.

Nå har Viasat beklaget.

- Alt jeg kan si er at Viasat har bedt Berglund om unnskyldning for det som skjedde. Dermed aksepterer vi den unnskyldningen, sier Sveriges landslagssjef Tommy Boustedt til Aftonbladet.

Ingen boikott Svenskene var misfornøyd med at Berglund-klippet ble vist og hevdet han ikke var klar over at han ble intervjuet. Derfor truet hele ishockeylandslaget med boikott av kanalen i resten av OL.

Men nå har landslaget ombestemt seg.

HETSET:  Petter Northug fikk huden full av svensk ishockeyspiller under et intervju vist på Viasat.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HETSET: Petter Northug fikk huden full av svensk ishockeyspiller under et intervju vist på Viasat. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi kommer ikke til å boikotte Viasat, sier Boustedt.

Sverige spiller kvartfinale i OL onsdag morgen og det var frykt for at ingen av spillerne ville stille opp til intervjuer hos tv-kanalen.

- Misforståelse Svenske Viasats sportssjef Erik Westberg sier følgende:

- Det ble en misforståelse mellom Viasat Sport og Berglund om hva som faktisk inngikk i selve intervjusituasjonen. Vi har bedt om unnskyldning til Berglund og Tre Kronor. Samarbeidet med Tre Kronor fortsetter som vanlig, sier Westberg.

Bakgrunnen for bråket er at Berglund kom med nedsettende kommentarer mot Petter Northug etter stafetten i går. Etter at klippet var vist på tv klaget ishockeylandslaget på at Berglund ikke visste at Viasat hadde startet å filme.

- Jeg er bare glad for at jævla ... hva heter han? Petter Northug har møtt veggen. Hva? Hva en jævla taper. Så jævla kjepphøy og så bare rett inn i veggen! sa Berglund.

Hele Norges coronakart