Viasat-ekspert fatter ikke hvordan Moyes skal stoppe Bayern

Tror tyskerne blir historiske.

(Dagbladet): Manchester United får besøk av Bayern Munchen i kvartfinalen i Champions League.

Viasat-kommentator Roar Stokke sliter med å se hvilke muligheter United og manager David Moyes har til å avansere.

- For å være helt ærlig, så ser jeg ikke hvordan United kan stoppe Bayern over to kamper, sier Stokke til Dagbladet.

PRESSET: Manchester United og manager David Moyes kunne juble etter seier mot Olympiakos - men møter sterke Bayern i kvartfinalen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
PRESSET: Manchester United og manager David Moyes kunne juble etter seier mot Olympiakos - men møter sterke Bayern i kvartfinalen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Bayern og Pep Guardiola er ikke drømmetrekning for noen. Det er ingen tvil om at de er favoritter, og de er min personlige favoritt til å bli første lag til å vinne Champions League to år på rad, sier Stokke.

- Hvordan skal United klare å overraske?

- Jeg sliter med å se hvordan United skal klare det, men det var jo ingen som trodde på Chelsea (semi mot Barcelona) i 2012 heller. Ingen bare stopper et lag som Bayern Munchen. De siste to åra har de vært et sammenhengende angrep. De har en filosofi bak det de gjør og det sitter i ryggmargen på spillerne at hvis de scorer, så vil de ha mer. Bayern spiller med entusiasme og kreativitet. Stopper du Robben, så kommer plutselig Ribery. De har spiller nummer 14 og 15 som sitter på benken og kan komme inn og avgjøre, sier Stokke.

STORFORM. Bayern Munchen har virket uslåelige denne sesongen. Nå møter de Manchester United i kvartfinalen i Champions League. Foto: EPA/JENS WOLF
STORFORM. Bayern Munchen har virket uslåelige denne sesongen. Nå møter de Manchester United i kvartfinalen i Champions League. Foto: EPA/JENS WOLF Vis mer

Arjen Robben er fornøyd med trekningen.

- Det er en god trekning, siden vi kan spille bortekampen først. United er ikke i god form for øyeblikket, men de har fortsatt et godt lag. Jeg spår to gode kamper, sier Robben, ifølge Uefa.

- På gode dager er de farlige. Vi skal sørge for at de ikke har to gode dager, sier Bayerns sportssjef Matthias Sammer.

- Alt å vinne United er nummer sju i Premier League og møter et Bayern-lag uten tap på 25 seriekamper i tysk Bundesliga. 23 seire og to uavgjort viser statistikken.

TREKNING. Uefa-ambassadør Luis Figo trakk kvartfinalene. Foto:  EPA/LAURENT GILLIERON
TREKNING. Uefa-ambassadør Luis Figo trakk kvartfinalene. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON Vis mer

- Hvis den gamle fotballtreneren i meg tenker på David Moyes, så er det ingen tvil om at United har alt å vinne, mens Bayern har alt å tape. Moyes har en formidabel utfordring foran seg og han må se video av hvordan Wenger og Arsenal prøvde seg. Med Van Persie og Rooney i form, kan det likevel bli spennende, sier Stokke.

For første gang i historien er åtte gruppevinnere klare for kvartfinalen i turneringa.

- United nedsablet jo Leverkusen i Tyskland. Nøkkel er kanskje å stoppe kantene til Bayern. Rafael og Evra må få hjelp av andre, ellers blir de overkjørt, sier Stokke.

Barcelona favoritter Barcelona var første lag opp av bollen i Nyon og de får besøk av Atletico Madrid. Det er eneste kvartfinale med to lag fra samme nasjon.

SLIK SPILLES CL: Bilde som viser de første kvartfinalene. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SLIK SPILLES CL: Bilde som viser de første kvartfinalene. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

- Her må jeg si at Barcelona er en knepen favoritt. Dette tror jeg blir et knalloppgjør. Barcelonas maksnivå med Messi og Xavi i form er så høyt, men samtidig har Atletico Madrid vist hvor gode de kan være, sier Stokke.

Lagene er nummer to og tre i La Liga, bak serieleder Real Madrid.

- Vi møter et av de best trente lagene i Europa, skriver Barcelona-stjernen Cesc Fabregas på Twitter.

Rundens favoritt Real Madrid får besøk av Borussia Dortmund og spanjolene har vist storform med overlegen seier mot Schalke i åttedelsfinalen.

KOMMENTATOR: Roar Stokke (t.v.) tror Bayern vinner Champions League. Her er han med Vidar Davidsen.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
KOMMENTATOR: Roar Stokke (t.v.) tror Bayern vinner Champions League. Her er han med Vidar Davidsen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

- Real Madrid er rundens store favoritt og jeg tror de får revansj etter tapet forrige sesong. Dortmund sliter med skader og misser Lewandowski med karantene i det første oppgjøret, sier Roar Stokke.

Stokke spår en jevn duell mellom Chelsea og Paris Saint-Germain.

- Det er et interessant oppgjør og PSG er en ubehagelig motstander. Zlanta er en god vin og blir bare bedre og bedre med åra. Samtidig skal vi aldri undervurdere et lag som trener av Mourinho. Dette blir en taktisk duell, sier Stokke.

De første kvartfinalene spilles 1. og 2. april.

Returkampene spilles én uke senere, 8. og 9. april.

- En super trekning som vi kan glede oss over. Vi kommer til å reise til Manchester med en offensiv innstilling. Vi er tittelforsvarer og en av de største favorittene til å vinne igjen, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm, ifølge Uefa.

Champions League-finalen spilles i Lisboa, 24. mai.