Viasat kjøper Fotball-VM av NRK

Og flytter Champions League-kamper til betal-tv.

NRK SELGER FOTBALL-VM: Her scorer Luis Fabiano for Brasil mot Italia i Prøve-VM. Neste sommer blir halvparten av VM-kampene sendt på Viasat-kaneler. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO
NRK SELGER FOTBALL-VM: Her scorer Luis Fabiano for Brasil mot Italia i Prøve-VM. Neste sommer blir halvparten av VM-kampene sendt på Viasat-kaneler. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stats- kanalen NRK satt på rettighetene til Fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer, sammen med TV 2.

Nå selger NRK sin halvdel av Fotball-VM-pakka til Viasat, som starter opp en reindyrket fotballkanal. Det skriver Viasat i en pressemelding i dag.- Vi har kommet til enighet med NRK om å kjøpe deres andel av Fotball-VM, sier Viasat-sportssjef Stian Aune Kleppo til Dagbladet.

Viasat vil ikke ut med hvor mye herligheten kostet.- Vi snakker aldri om penger, men vi er som andre fokusert på kostnader og sunn drift. Vi har funnet en fornuftig løsning, sier Kleppo.

Betal-tv på tirsdager Samtidig med kjøpet av VM offentliggjør Viasat at de starter opp en egen fotballkanal 15. september, i anledning start i Champions League-gruppespillet.

Viasat Fotball blir en betalkanal, som overtar storkampene i Europas mest prestisjefulle turnering på tirsdager. Onsdag vil hovedkampen vises på søsterkanalen Viasat 4 - som er gratis for de fleste.- Vi flytter ikke alt. Og dette er trenden i Europa. Vi tilbyr dette i en attraktiv pakke. Det blir en blanding av kamper på Viasat Fotball og Viasat 4. Vi kommer til å fortsatt til å kjøre kamper på Viasat 4, sier Kleppo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer