Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viasat kjøper Fotball-VM av NRK

Og flytter Champions League-kamper til betal-tv.

NRK SELGER FOTBALL-VM: Her scorer Luis Fabiano for Brasil mot Italia i Prøve-VM. Neste sommer blir halvparten av VM-kampene sendt på Viasat-kaneler. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO
NRK SELGER FOTBALL-VM: Her scorer Luis Fabiano for Brasil mot Italia i Prøve-VM. Neste sommer blir halvparten av VM-kampene sendt på Viasat-kaneler. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stats- kanalen NRK satt på rettighetene til Fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer, sammen med TV 2.

Nå selger NRK sin halvdel av Fotball-VM-pakka til Viasat, som starter opp en reindyrket fotballkanal. Det skriver Viasat i en pressemelding i dag.

- Vi har kommet til enighet med NRK om å kjøpe deres andel av Fotball-VM, sier Viasat-sportssjef Stian Aune Kleppo til Dagbladet.

Viasat vil ikke ut med hvor mye herligheten kostet.

- Vi snakker aldri om penger, men vi er som andre fokusert på kostnader og sunn drift. Vi har funnet en fornuftig løsning, sier Kleppo.

Betal-tv på tirsdager
Samtidig med kjøpet av VM offentliggjør Viasat at de starter opp en egen fotballkanal 15. september, i anledning start i Champions League-gruppespillet.

Viasat Fotball blir en betalkanal, som overtar storkampene i Europas mest prestisjefulle turnering på tirsdager. Onsdag vil hovedkampen vises på søsterkanalen Viasat 4 - som er gratis for de fleste.

- Vi flytter ikke alt. Og dette er trenden i Europa. Vi tilbyr dette i en attraktiv pakke. Det blir en blanding av kamper på Viasat Fotball og Viasat 4. Vi kommer til å fortsatt til å kjøre kamper på Viasat 4, sier Kleppo.

Trolig vil også mange av kanalens VM-kamper også gå på betal-TV. Prisen på Viasat Fotball er 199 kroner i måneden, men da følger det med andre sportskanaler.

Og ved siden av Fotball-VM og Champions League vil Viasat Fotball friste med Europa League, engelsk championship-fotball, fransk liga og klubbsendingene til Manchester United og Chelsea.

- Hvor viktig var det for dere å få ta i Fotball-VM-kampene?

- Fotball-VM i seg selv er prestisje, både å lage det og ha det i porteføljen, sier Kleppo.

HOVEDKAMPER PÅ BETAL-TV: Viasat vil veksle mellom å vise storkampene på Viasat 4 og Viasat Fotball. Her er årets Champions League-vinnere, Barcelona, med pokalen. Foto: AP/Manu Fernandez
HOVEDKAMPER PÅ BETAL-TV: Viasat vil veksle mellom å vise storkampene på Viasat 4 og Viasat Fotball. Her er årets Champions League-vinnere, Barcelona, med pokalen. Foto: AP/Manu Fernandez Vis mer

Tidligere har NRK bekreftet overfor Kampanje at kanalen vurderte å selge sine VM-kamper, av økonomiske årsaker i et år som også inneholder OL i Vancouver.

LIVERPOOL OG SPANIA: Fernando Torres blir å se både i Champions League og i Fotball-VM. Foto: AFP/ROBERTO SCHMIDT
LIVERPOOL OG SPANIA: Fernando Torres blir å se både i Champions League og i Fotball-VM. Foto: AFP/ROBERTO SCHMIDT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!