VISES IKKE: Norske seere får ikke sett Celtic - Rosenborg på tv fordi Celtic frykter lave tilskuertall. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VISES IKKE: Norske seere får ikke sett Celtic - Rosenborg på tv fordi Celtic frykter lave tilskuertall. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Celtic - Rosenborg:

Viasat nektes å sende Celtic – Rosenborg på TV

Den skotske storklubben Celtic nekter Viasat å kjøpe TV-rettighetene til det første mesterligamøtet mot Rosenborg i Skottland førstkommende onsdag.

Det opplyser MTG Sport mandag.

– Vi har forsøkt å sikre oss rettighetene til å vise oppgjøret i flere dager, men Celtic ønsker dessverre ikke å selge, sier sportssjef i MTG Sport Norge, Anne Tufte, til egen hjemmeside.

Det er den skotske klubben som sitter på TV-rettighetene til det første oppgjøret i den tredje mesterligakvalifiseringsrunden onsdag 26. juli.

Ifølge Viasat-kommentator Daniel Høglund skal det ikke stå på penger, men at Celtic ikke vil at kampen skal gå på TV i det hele tatt, i frykt for lave tilskuertall på stadion.

- Vi synes selvfølgelig at det er beklagelig at våre supportere og norske fans ikke får se kampen, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til Aftenposten.

- Celtic må svare for hvorfor, men det er en litt spesiell situasjonen, sier hun videre

Viasat opplyser at de har sikret seg rettighetene til å vise returoppgjøret på Lerkendal onsdag 2. august. Vinneren av den kampen går til omspillet i mesterligakvalifiseringen. Det er siste steg før det gjeve gruppespillet.

Celtic sikret seg plass i tredje kvalifiseringsrunden med seier over nordirske Linfield. RBK slo irske Dundalk.

(NTB)