Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viasat rydder fem kanaler til Champions League-finalen

Satser på 3D, MUTV og reklamefritt råstoff direkte fra Wembley.

WEMBLEY-DRAMA: Sånn så det ut da Barcelona og Manchester United møttes i Champions League-finalen i 2009. Til helga får vi nye bilder, ifølge Viasat en storsatsing.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO PIZZOLI
WEMBLEY-DRAMA: Sånn så det ut da Barcelona og Manchester United møttes i Champions League-finalen i 2009. Til helga får vi nye bilder, ifølge Viasat en storsatsing.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO PIZZOLI Vis mer

(Dagbladet): Når Manchester United møter Barcelona på Wembley lørdag, vil Viasat dekke kampen med det de mener er tidenes satsing på en Champions League-finale.

Fem kanaler skal sørge for teppebombing med stoff fra London, og målet er stor valgfrihet for de fotballinteresserte.

Viasat 4 viser hovedkampen, med tradisjonell studiosending og analyser før, underveis og etterpå, Viasat 3D leverer tidenes største 3D-produksjon av en fotballkamp, mens Viasat Sport HD er alternativet for dem som ikke har kommet seg helt til tredimensjonaliteten ennå.

Mest fornøyd virker imidlertid sportssjef Stian Kleppo med de to siste løsningene for Viasat Fotball og Viasat Sport.

- På Viasat Sport Fotball vil vi legge ut MUTV, Uniteds egen klubbkanal. De sender vorspiel og nachspiel, alle forberedelser før kampen og reaksjoner etterpå, så der kan alle United-fans følge sitt lag, sier han til Dagbladet.

- På Viasat Sport legger vi ut såkalt «ambient feed» fra kl. 19. Det er direkteoverføring av alle bildene vi får levert fra Wembley, helt uten studiokommentarer eller noe sånt. Det vil være lagene når de kommer til stadion, bilder fra garderoben, stemning fra tribunen, oppvarmingen, alt av dette - og helt uten reklameavbrudd, sier han.

Ifølge Kleppo har Viasat aldri lagt opp til en så omfattende dekning av Champions League-finalen som denne gangen.

- Vi håper dette gir en mulighet for enhver smak, sier han.

Jan-Åge Fjørtoft leder som vanlig studiosendingene på Viasat 4, med Erik Solér, André Bergdølmo og Rune Bratseth i panelet. Roar Stokke, Knut Thorbjørn Eggen og Christian Ramberg er i London.

Selve kampen kan også ses på ViaPlay for de som ikke har tilgang til TV.

Sendingene begynner altså kl. 19, selve kampen kl. 20.45.

IVRIG: Sportssjef i Viasat, Stian Aune Kleppo.Foto: Dagbladet.
IVRIG: Sportssjef i Viasat, Stian Aune Kleppo.Foto: Dagbladet. Vis mer