PREMIER LEAGUE PÅ VIASAT: Viasats parabolkunder har nå muligheten til å få med seg alt av Carlos Tevez og Premier League kommende sesong. Foto:  AP Photo/Jon Super
PREMIER LEAGUE PÅ VIASAT: Viasats parabolkunder har nå muligheten til å få med seg alt av Carlos Tevez og Premier League kommende sesong. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Viasat sikret seg avtale om Premier League

Dårlige nyheter for Canal Digital?

||| (Dagbladet): Viasat og Canal Digital har begge ønsket å komme til enighet med TV 2 om distribusjon av Premier League.

Tirsdag røpet TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy at man nærmet seg en avtale med Viasat - og i dag kom bekreftelsen.

I en pressemelding opplyser Viasat at TV 2s tre HD-kanaler vil være tilgjengelig på Viasats satelitt-TV-plattform til sesongstart i august.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått i stand en distribusjonsavtale med TV 2, sier adm. dir. Erik Z. Børresen i Viasat.

Det kan være dårlige nyheter for Canal Digital, ettersom de nå risikerer å miste sine Premier League-interesserte parabolkunder til Viasat, som har ca. 200 000 kunder i Norge.

Sterkt fotballtilbud
TV 2 har også fått i havn en avtale med Get, og overfor Dagbladet har Indrøy hevdet at Premier League allerede er god butikk for dem.

Øystein Hygen Christensen, presse- og informasjonsansvarlig i Viasat, mener ingen kan konkurrere med selskapet på distribusjon for parabolkunder.

Viasat er de eneste som leverer komplette Premier League- og Champions League-pakker til parabol.

- Vi tror Viasat-kundene er strålende fornøyde. Vi tror også mange andre vil se at fotball- og sportstilbudet vårt er veldig sterkt. Vi tror folk ser at vi er attraktive, sier Christensen til Dagbladet.

Viasat har aldri tidligere formidlet Premier League.

Rubbel og bit
- Nå har vi rubbel og bit. Det er ekstremt viktig for oss å ha et fullverdig tilbud til fotballinteressert. Det har vi nå. Premier League er selvfølgelig viktig, det er ekstrem interesse.

- Hvor vanskelige var forhandlingene med TV 2?

HAR CHAMPIONS LEAGUE: Viasats parabolkunder kan allerede abonnere på Champions League-kamper, både på Viasat Fotball og Viasat 4. Foto: AFP/ CHRISTOPHE SIMON
HAR CHAMPIONS LEAGUE: Viasats parabolkunder kan allerede abonnere på Champions League-kamper, både på Viasat Fotball og Viasat 4. Foto: AFP/ CHRISTOPHE SIMON Vis mer

- Vi har hatt gode forhandlinger med TV 2, og resultatet ble veldig bra.

Han vil ikke spekulere i om Viasat får et rush av nye kunder ettersom konkurrenten Canal Digital ikke her noen avtale om Premier League, verken for kabel- eller parabolkunder.

- Det er en diskusjon mellom Canal Digital og TV2, men vi er veldig fornøyd med det vi kan tilby. Vi har stor tro på at folk får opp øynene for hvor godt fotballtilbud vi har.

Supporterunionen for britisk fotball jublet stort da Get-avtalen ble klar. Leder og Birmingham-supporter Trond Fuhre gleder seg like stort over at hans medlemmer med Viasat kan se fram til en ny sesong i godstolen.

- Dette er gode nyheter for helgen. Det er veldig mange som har Viasat, og det blir spennende hvordan programpakka blir, sier Fuhre til Dagbladet.

Han tror Canal Digital har fått økt press på seg med Viasats avtale.

- Jeg håper og tror Canal Digital også får seg en avtale. Ting tar tid, og det er sikkert mye penger det er snakk om. Men jeg tror det er ordnet innen fellesferien, sier supporterlederen.

HAR FA-CUPEN: TV-seere med parabol får bare FA-cupen på Viasat. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
HAR FA-CUPEN: TV-seere med parabol får bare FA-cupen på Viasat. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer